Yıllar önce savaştıkları topraklara, bu kez ziyaret için gittiler

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği üyeleri ve aileleri, Çerkezköy Belediye Başkanlığı öncülüğünde, 38 yıl sonra Kıbrıs Barış Harekatı’nın 38. yılında 2

Çerkezköy 29.10.2012 16:42:00 0
Yıllar önce savaştıkları topraklara, bu kez ziyaret için gittiler
GECE HAREKET ETTİLER
Kafileyi gece saat 03.00 sıralarında hareket ederken, kafileyi Çerkezköy Belediyesi yetkilileri, AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ve partililer yolcu etti. 38 yıl önce barış için gittikleri adaya bu kez silah arkadaşları ve aileleri ile birlikte Cumhuriyet’in 89’uncu yılı ve Kıbrıs Barış Harekatı’nın 38’inci yılı dolayısıyla düzenlenen gezi için gideceklerini söyleyen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi hasan Hüseyin Yarlıgan, bu mutluluğu kendilerine yaşatan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e ve belediye yetkililerine teşekkür etti. 
 

 

AYRI BİR HEYECAN VE MUTLULUK

38 yıl önce Kıbrıs’ta zor şartlarda mücadele ettiklerini ifade eden Yarlıgan, “Bugün barışın payidar olduğu ve o günün şartlarında zorlu mücadelenin verildiği toprakları hayatta bir kez daha ziyaret etmenin halkı gururunu yaşayacağız. Gezi boyunca Kıbrıs’ta Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık olmak üzere heyet halinde birçok kurumu ziyaret edeceğiz. Uğruna canımızı ortaya koyduğumuz yavru vatanı son bir kez daha dünya gözüyle görmüş olacağız. Hepimizde ayrı bir heyecan, ayrı bir mutluluk var” dedi.
 

 

61 KİŞİ KATILACAK

4 gün sürecek olan Kıbrıs gezisine kafile başkanı olarak Çerkezköy Belediyesi fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ve Çerkezköy Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Mustafa Gümüş ve doktor olarak da Ali Çolak yer alırken, gezi kafilesinde Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Nazife Yarlıgan, İbrahim Çetintaş, Azime Çetintaş, Yaşar Negiz, Fadime Negiz, Fevzi Çoşkunöz, Nuriye Çoşkunöz, Mehmet Er, Hatice Er, Hüseyin Dalgıç, Azime Dalgıç, Enver Özel, Sevim Özel, Dahil Sevil, Emine Sevil, Hüseyin Topuzlu, Zülfiye Topuzlu, Hüseyin Özsoy, Fatme Özsoy, Ahmet Soyak, Mükkerrem Soyak, Kerim Mülver, Hanife Mülver, Hüseyin Aydemir, Nazmiye Aydemir, İbrahim Ürkmez, Fatma Ürkmez, Hayrettin Meriç, Sevim Meriç, Mustafa Ertan Koç, Derya Koç, Ezalettin Biçen, Leman Biçen, Fazim Göral, Leyla Göral, Muammer Filiz, Nazmiye Filiz, Hamdi Kaplan, Selime Kaplan, Mehmet Tokuç, Nuriye Tokuç, Sami Sasa, Kadriye Sasa, Rahman Arıcan, Ayşegül Arıcan, Ahmet Tutan, Mürvet Tutan, Sait Nar, Perihan Nar, Emine Kongur, Sultan Erdoğan, Havva Elmas, Seyfettin Akış, Ramazan Gülcemal, Ahmet Galak, Ömer Salgut, Hikmet Söğüt ve bazı gazeteciler katılacak.
 

Haber / Sevim BOZKURT

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10