Yasaklar bizi yıldıramaz

CHP İlçe Teşkilatı’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlediği Resepsiyona katılan CHP Parti Meclis Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, “AK Parti iktidara gelmek için halka iler

Çerkezköy 29.10.2012 16:42:00 0
Yasaklar bizi yıldıramaz

 Çerkezköy Haber - Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 89. yıl dönümü dolayısıyla Teşkilat Binası’nda Resepsiyon düzenledi.

 

VATANDAŞLA BİRLİKTE KUTLADILAR

Kaymakamlık Makamı’nda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tebrikat Töreni’ne Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuna izin verilmemesini protesto etmek için katılmayan CHP İlçe Yönetimi, Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşla birlikte gerçekleştirilen törene tam kadro katıldı. Buradaki törenin ardından Teşkilat Binası’na geçen partililer, burada düzenledikleri 29 Ekim Resepsiyonu ile kutlamalara devam ettiler.
 
CUMHURİYET’E SAHİP ÇIKMALIYIZ
3 dönem Saray Belediye Başkanlığı yapan ve daha sonra CHP’den Tekirdağ Milletvekili olarak seçilen eski milletvekili Erdoğan Kaplan da İlçe Teşkilat Binası’na gelerek, partiye yeni katılan isimlerle tanıştı. Kaplan, Cumhuriyet’e sahip çıkılması gerektiğini belirtti.
 

HEPİMİZE GEÇMİŞ OLSUN

CHP İlçe Teşkilatı’nın organize ettiği Resepsiyona katılan isimlerden biri de CHP Parti Meclis Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer oldu. Tüm partililerle tek tek bayramlaşan Yüceer, “Hepimize geçmiş olsun. Tekirdağ’ı afet bölgesine çeviren bir sel felaketi yaşadık. Can kaybı olmadığı için seviniyorduk ki Kırklareli ve Gaziantep’ten gelen haberler sevincimizi kursağımızda bıraktı” dedi. 
 

FELAKETLERE DAVETİYE ÇIKARMAYALIM

Çerkezköy’de 400’ü aşkın evi su bastığını belirten Candan Yüceer, “Okullarımız, işyerlerimiz sular altında kaldı. Saray’da hayvanlar telef oldu. Yollar ikiye ayrıldı. Metrekareye ne kadar yağmur düştüğünün farkındayız fakat artık dere yatakları temizlenmeli. Dere yataklarına ev yapılmamalı. Aksi takdirde bu gibi felaketlere davetiye çıkarmış oluruz” diye konuştu.
 

ACI ÜSTÜNE ACI YAŞADIK

İnsanların ‘Çifte Bayram Yaşayacağız’ derken, acı üstüne acı yaşadıklarına dikkat çeken Dr. Candan Yüceer, “Bir yandan sel felaketi bizi vururken, diğer yandan da hükümetin politikaları bizlere ayrı bir acı yaşatıyor. İnsanların Ata’sına minnetini göstermesi engelleniyor. Hükümet çelenk sunumunu yasaklarken, 29 Ekim’i Ankara’da geçirmek için yola çıkan otobüsler de polis ekipleri tarafından türlü bahanelerle durduruldu. O insanlar ellerinde Türk Bayrakları ile polisleri ya da askerleri mi şehit edeceklerdi? Ne yapacaklardı ki Ankara’ya girişleri engellendi” diye sordu.  
 

CUMHURİYET’İN SAVUNUCUSU OLACAĞIZ

29 Ekim’in bir milletin küllerinden yeniden doğduğu gün olduğunu söyleyen Yüceer, “29 Ekim, yeniden var oluş destanıdır. Çağdaşlaşma devrimidir. Bu başarı öyküsünün Cumhuriyet ile taçlandırılması bir tesadüf değildir. Arkasında bir milletin inanmışlığı, vatan, millet sevgisi yatıyor” dedi. Her türlü baskıya ve yasaklamalara rağmen Cumhuriyet’in savunucuları olacaklarını söyleyen Yüceer, “Sizler Çerkezköy’de gerekli kararlılığı göstererek Cumhuriyet Meydanı’na çelenginizi koydunuz. Bu kararlılığınızdan ve inancınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
 

İLK İŞLERİ NE OLDU?

AK Parti’nin iktidara gelirken halka ileri demokrasi ve yasakların kalkacağı yönünde vaatler verdiğini ifade eden Yüceer, “İktidara geldikleri gün yaptıkları ilk iş ne oldu? Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını iptal ettiler. Siyasi partilerin ve STK’ların çelenk sunumunu yasakladılar. Biz Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak için bugüne kadar kimseden izin almadık. Bundan sonra da almaya niyetimiz yok. Bu yasaklar bizi asla yıldıramaz. Bugünkü iktidarlarını Cumhuriyet’e borçlu olanların uyguladıkları yasaklara bakıldığında, kendi varlıklarının sebebinin farkında olmadıkları anlaşılıyor” dedi.
 

HAK ETMEYENE OY VERMEYİN

Büyükşehir yapılanması hakkında halkın yanlış yönlendirildiğini öne süren Candan Yüceer, “AK Parti’nin yapmak istediği ‘Büyükşehir’ oluşumu değil, ‘Bütün şehir’ oluşumudur. Beldeleri ve köy tüzel kişiliklerini kapatıp, insanları ‘bir lokma bir hırka’ misali kendilerine muhtaç etmek istiyorlar. Vatandaşlarımdan sadece şunu istiyorum. Hak etmeyene oy vermeyin. Ben babanızın kızı değilim. Hak etmiyorsam, yanlış yapıyorsam bana da oy vermeyin” diye konuştu.  
 

KİMSEDEN KORKMUYORUZ

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı olarak bütün engellemelere rağmen Cumhuriyete sahip çıkacaklarını söyleyen CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez de “Biz kimseden korkmuyoruz. Kimse bizi yolumuzdan döndüremez” ifadelerini kullandı. Resepsiyonda 6 yaşındaki Elif Güdek’in okuduğu Cumhuriyet şiiri partililerin büyük beğenisini kazandı. 
 

TEKİRDAĞ’A GEÇTİLER

İlçe Teşkilat Binası’nda düzenlenen 29 Ekim Resepsiyonu’na CHP Parti Meclis Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer ve İlçe Başkanı Metin Dönmez’in yanı sıra İl Genel Meclis Başkanvekili Sami İkizler, İl Genel Meclis Üyesi M. Zeki Gürcün, İlçe Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Kapaklı Belde Başkanı Kenan Seçkin ve çok sayıda partili katıldı. Partililer, Resepsiyon’un ardından Tekirdağ’da düzenlenecek olan Cumhuriyet programına katılmak üzere Tekirdağ’a geçti. 
 

Haber / Ahmet KARDEŞ 

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10