Cumhuriyet Parkı törenle açıldı

Çorlu Cumhuriyet Parkı, önceki gün Cumhuriyetin 89. yıldönümünde düzenlenen törenle açıldı.

Çorlu 30.10.2012 16:59:00 0
Cumhuriyet Parkı törenle açıldı

 CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ

Açılış töreni öncesi "Cumhuriyet Yürüyüşü" düzenlendi. Atatürk Meydanında toplanan binlerce vatandaş yoğun yağmur yağışı altında coşkulu bir şekilde Şinasi Kurşun Caddesi'nden Cumhuriyet Parkı'na kadar yürüdü. Cumhuriyet Parkı'nın üst girişinde Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Tekirdağ Milletvekilleri Emre Köprülü ve Candan Yüceer, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Çorlu Belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri temsili kurdeleyi kesti. Açılış töreninde konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, “Yıllardır atıl durumda olan bu park yeniden düzenlenerek halkımızın temiz bir nefes alabileceği bir yeşil alan haline geldi. Yıllar önce belediyemizin eski başkanlarından Şinasi Kurşun burada ağaçlandırma çalışması yapmış ve bu alanı hazırlamıştı. Bu nedenle onu şükran ve minnetle yâd ediyorum. Ayrıca bu parkın yapımında emeği geçen çalışma arkadaşlarıma ve böyle bir yağışlı havada Cumhuriyet coşkusunu hiç kaybetmeden törenimize katılan hemşerilerime teşekkür ediyorum” dedi.

 

PARKI GEZDİLER

Baysan’ın konuşmasının ardından fıskiyeli süs havuzları, oyun ve spor alanları, havuzlu meydan, su göleti, piknik alanları ve konser alanı halk tarafından ziyaret edildi. Açılış törenine katılan Türk Chopper Motosiklet Kulübü üyeleri Çorlu'da bundan sonra düzenlenecek etkinliklere katılacaklarını belirttiler. Konser alanında Çorlu Erzurumlular Derneği folklor ekibi de kendi yörelerine ait halk oyunları gösterisi yaptı.

 

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Açılış töreninin sonunda Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan'a Cumhuriyet Parkını gezdirerek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Cumhuriyet Parkı Açılış töreninde Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, CHP Tekirdağ Milletvekilleri Emre Köprülü ve Candan Yüceer, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Velimeşe Belediye Başkanı Rasim Yüksel, CHP Çorlu İlçe Başkanı Adnan Kum, Bulgaristan'ın Dulovo, Topolovgrad ve Kurtdere şehirlerinden gelen belediye başkanları, Çorlu Belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, mahalle ve köy muhtarları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

Haber / Türker ÖZKAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10