Beni ve meclisimizi yıpratmaya çalışıyorlar

Hakkında ‘Mevzuata aykırı şekilde başkanlığa seçildi’ şeklinde Çerkezköy’deki bir yerel gazetede çıkan haberleri yalanlayan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Gürkan Kesi

Çerkezköy 31.10.2012 19:45:00 0
Beni ve meclisimizi yıpratmaya çalışıyorlar

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Gürkan Kesim, dün saat 15.45’te ÇTSO’daki makamında düzenlediği basın toplantısında Çerkezköy’de yerel bir gazetede kendisi hakkında çıkan haberlere ilişkin açıklamalarda bulundu. 

 

BU HABERLER ASILSIZDIR

Bölgede yaşanan sel felaketinden dolayı tüm oda üyelerine ve vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunan ÇTSO Meclis Başkanı Gürkan Kesim, “Basın toplantımızın konusunun, odamızın sel felaketinde zarar gören üye ve vatandaşlara yapacağı hizmetler olması gerekirdi. Fakat bazı yönetim kurulu üyeleri ve oda çalışanlarının yerel bir gazeteye servis ettiği gerçek dışı haberlerle meclis başkanlığı makamını ve şahsımı yıpratma girişimleri yüzünden açıklama yapmak zorunda kaldım ve kendilerini şiddetle kınıyorum” ifadelerini kullandı.

 

KANUNEN BİR ENGEL YOK

Geçtiğimiz yıl disiplin cezası aldığını kabul eden Gürkan Kesim, “Cezamı onayan da beni meclis başkanlığına seçen de aynı meclis üyeleridir. Fakat iddia edildiği gibi benim meclis başkanlığına seçilmeme kanunen bir engel yoktur. Mevzuata aykırı şekilde başkanlığa seçilmem ve yeniden meclis başkanlığı seçimi yapılacağına ilişkin ortaya atılan iddialar tamamen meclisimizi ve şahsımı yıpratmaya yönelik girişimlerdir” dedi.

 

GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ

5174 sayılı kanunun organ seçimleri yönetmeliğinin 6. maddesine göre seçilme yeterliliğine haiz olduğunu söyleyen Kesim, “16 Ekim’de yapılan seçim bu kanuna uygun yapılmış ve kesinleşmiştir. Ben ve başkanlık divanı üyelerim görevimizin başındayız” diye konuştu.

 

HERKES SAYGI DUYMAK ZORUNDA

Bir önceki meclis toplantısında meclis üyelerine yapılan saldırı sonucu 33 olan meclis üye sayısının istifaların ardından 23’e düştüğünü anımsatan Gürkan Kesim, “Buna rağmen Yönetim Kurulu Başkanı’nın desteklediği, hatta kanunen aday olabilmek için istifa etme cesaretini dahi gösteremeyen Ertan Selvili meclis başkanlığına seçilememiştir. Herkes meclisimizin iradesine saygı göstermek zorundadır. Meclisimizin kamuoyunda daha fazla küçük düşürülmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.

 

3.5 AYIMIZ VAR

Asılsız haberlerle ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na müracaat ederek ilgililer hakkında gereğinin yapılması için gerekli başvuruları yapacaklarını kaydeden Meclis Başkanı Kesim, konunun takipçisi olacağını ifade etti. Basın toplantısında ÇTSO Meclis Başkan Yardımcısı Seyfettin Belek de yer aldı. Önlerinde 3.5 aylık bir süreç olduğunu söyleyen Belek, “Amacımız bu süreçte gürültüsüz patırtısız bir çalışma ortamında çalışmalarımızı sürdürmek ve üyelerimize en iyi şekilde hizmet verebilmektir” diye konuştu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10