Vatandaşların termik santral tepkisi

Kırklareli'nin Demirköy İlçesine bağlı İğneada Beldesi, Beğendik Köyü sınırları içerisine EMBA Elektrik Üretim A.Ş. tarafından kurulması planlanan 'Trakya Entegre Termik Santral Projesi'nin halkı

Bölgede Gündem 1.11.2012 16:12:00 0
Vatandaşların termik santral tepkisi

 TOPLANTI YAPILAMADI

Toplantının yapılacağı köy kahvesinin önünde toplanan vatandaşlar 'Nükleer santral istemiyoruz', 'Köyümüze termik santral istemiyoruz', 'Yaşamak istiyoruz, termik santral değil' yazan dövizleri ile termik santrali protesto ederek,  gelen firma görevlilerinin kendilerine Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecini anlatmasına izin vermedi. Polis ve jandarma ekipleri de, olası olayların önüne geçmek için yoğun güvenlik önlemi aldı.

 

OLAYSIZ ŞEKİLDE DAĞILDILAR

Termik santral yapılmasına karşı çıkan ve eylemci gruba destek veren Edirne Barosu avukatlarından Bülent Kaçar, “Biz avukatlar ve belediye başkanları ile halkımızın imzaladığı tutanağı hazırladık ve 2 Kasım'da Ankara'da yapılacak olan toplantıya belediye başkanlarımız götürecek. Beğendik Köyü sınırları içinde EMBA Elektirik Üretim A.Ş. tarafından yapılması düşünülen Trakya Entegre Termik Santrali Projesi için bugün saat 13.00'da yapılması ilan edilen halkın bilgilendirilmesi toplantısı, halkın termik santrali istememesi, köy kahvesinin kapalı olması, yetkililerin toplantı saatinden sonra gelmesi nedeniyle başlamadı. Biz de konuyla ilgili tutanak tuttuk” derken, firma yetkililerinin ayrılmasının ardından vatandaşlar da dağıldı.

 

Haber / Cihangir ARIK

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10