Yeni ismi Yıldızkent olabilir

Çerkezköy Büyükşehir yasa tasarısının kabul edilmesi ile Karaağaç ile birleşip ilçe olacak Kapaklı’nın isminin değiştirilmesi son günlerde siyaset kulislerinde konuşulurken, konuyla ilgili Kapakl?

Çerkezköy 1.11.2012 21:48:00 0
Yeni ismi Yıldızkent olabilir

 “TARİHİNİ BİLMEYENLERE DERS VEREBİLİRİM”

Kapaklı’nın isminin değiştirilmesini isteyenlerin ilk olarak Kapaklı’nın tarihine bakması gerektiğini ifade eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “İlçemizin ilk ismi Kapaklı Pınar diye bilinir. Ardından ise Pınar ismi devreden çıktıktan sonra beldemiz Kapaklı olmuştur. Kapaklı’nın tarihçesini öğrenmek isteyenlere Belediye Başkanı İrfan Mandalı olarak ders verebilirim” diye konuştu.

 

“YILDIZKENT İSMİ ÜSTÜNDE DURUYORUZ”

Kapaklı’da doğduğunu ve Kapaklı’da yaşamaya devam ettiğini söyleyen Mandalı “Kapaklı’lı olmaktan da son derece mutluyum ve gurur duyuyorum. Kapaklı’ya da bir isim konulacaksa tarihten bir isim olabilir. Değiştirilmesi gerekiyorsa da Türkiye Büyük Millet Meclisi değerlendirmeye alır. Değiştirilirse de biz Kapaklı Belediyesi olarak Yıldızkent ismi üzerinde duruyoruz. Kapaklı’nın isminin değiştirilmesi yönünde önerilere açığız. Herkes bir isim söylesin ki bir çatı altında bir isim koyalım” diye konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10