Komutanın misafiri oldular

4 günlük gezi kapsamında Kıbrıs’a giden Çerkezköylü Kıbrıs Gazileri, Kıbrıs Barış Kuvvetleri Komutanı Korgenaral İsmail Serdar Savaş'ın konuğu oldu.

Çerkezköy 1.11.2012 21:48:00 0
Komutanın misafiri oldular

 BARIŞ KUVVETLERİ KOMUTANINI ZİYARET ETTİLER

Eşlerin alınmadığı kabulde komuta heyeti, gazileri kapıda karşılarken, gaziler anısına kokteyl verildi. Ziyarette Türkiye Muharip gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, ziyaretin anısına Kıbrıs Barış Kuvvetleri Komutanı Korgenaral İsmail Serdar Savaş’a Atatürk posteri, dernek flaması ve Çerkezköy Belediyesi tarafından hazırlanan “Değerleriyle dünden bugüne Çerkezköy” cd’sini hediye etti. Korgeneral Savaş da ziyaret anısına Hasan Hüseyin Yarlıgan’a plaket takdim etti.

 

SİZLERE MİNNETTARIZ

Kıbrıs çıkartmasında Rumların Türklere karşı kullandığı güçlü silahların sergilendiği müzeyi gezen gaziler o günün şartlarında ne kadar modernize ve güçlü silahlara karşı mücadele ettiklerini burada bir kez daha gördüler. Gazilerle tek tek tokalaşıp sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektiren Korgenaral İsmail Serdar Savaş ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Milletimiz size minnettardır. Bu gün burada olmanız 38 yıl sonra da olsa barışın birer nişanesi olarak bizlere gurur vermektedir. 1974’de siz cesurca mücadele vererek tarih yazdınız. Birileri bu gün dahi bunu kabul etmese bile bu gerçek hiç bir zaman gizlenemeyecek ve değiştirilemeyecektir. Gazi ve şehit aileleri ve yakınları her zaman bu milletin emanetleridirler. Bizler var oldukça sizler ve aziz şehitlerimizin aziz hatıraları her zaman yaşatılacak. Sizler o gün adaya sadece çıkartma yapmadınız aynı zamanda adada yerle bir olan katliamlara son vererek kalıcı barışı inşa ettiniz. Hem Kıbrıs halkı hem de Silahlı kuvvetlerimiz olarak sizlere her daim minnettarız” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10