“Selzede vatandaşlarımız yalnız olmadıklarını gördüler”

CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı teşkilatı dün öğleden sonra Kızılay ve Türk hava Kurumu Çerkezköy şubelerine nezaket ziyaretinde bulundu. CHP’liler Çerkezköy’de yaşanmış olan

Çerkezköy 1.11.2012 21:48:00 0
“Selzede vatandaşlarımız yalnız olmadıklarını gördüler”

 Çerkezköy Haber - Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı, Kızılay Derneği Çerkezköy Şubesi ve Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi’ni ziyaret etti. Ziyarete İlçe Başkanı Metin Dönmez, İlçe Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan, Yönetim Kurulu Üyesi Nezahat Tunalı, Basın ve Halkla ilişkiler Başkanı İbrahim Aygül, Örgütten Sorumlu Başkan Yardımcısı Uğur Duran, Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Buldu, Belediye Meclis Üyesi Cengiz Eker, yönetim Kurulu Üyeleri Kadir Koyun ve Erdoğan Fıçıcı katıldı.

 

BELEDİYE VE DSİ ÖNLEM ALMADI

İlk olarak dün saat 13.00’da beraberindekilerle birlikte Kızılay Derneği Çerkezköy Şubesi’ni ziyaret eden CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, daha önce yapmayı planladıkları ziyaretlerinin su taşkını ve genel merkezden gelen milletvekilleri nedeni ile bugüne kaldığını söyledi. Metin Dönmez  “On gün önce Çerkezköy merkez,  belde ve köylerinde yaşamış olduğumuz felaket sonrasında sizleri ziyaret etmeyi planlamıştık. Tabi bu felaket nedeni ile bizim teşkilatımızın da çalışmaları oldu. Ayrıca Genel Merkezden gelen millet Vekillerimizle birlikte afetten zarar görmüş olan vatandaşlarımızı ziyaretlerde bulunduk ve dertlerine ortak olmaya çalıştık” dedi.

 

11 YIL ÖNCE AYNI FELAKET YAŞANMIŞTI

11 yıl önce aynı felaketlerin yaşanmış olmasına rağmen herhangi bir önlem alınmamış olmasını da eleştiren Dönmez “Ne belediye ne de Devlet Su İşleri 11 yıl önce yaşanmış olan afetten ders almamış olmalı ki bugün Çerkezköy’de aynı felaketleri bir kez daha yaşamış olduk. Bugün Belediye ekipleri ve DSİ  derelerde çalışma başlatmış.  Bu çalışmalar şimdiye kadar neden yapılmadı? Yani bu önlemlerin alınması için bu felaket mi yaşanmalıydı? Bu felaketin aynısını bir ay sonra yeniden yaşamayacağımızı kim garanti edebilir?” dedi. 

 

HESAP VERECEKLER

Metin Dönmez “Derelerin doldurulduğu ve dere yatağı etrafındaki yeşil alanların parsellenip ranta çevrildiği yönünde duyumlar var.  CHP bu meselenin takipçisi olacak şayet bu söylenenler doğru ise bu yeşil alanları ranta çevirenler bunun cezasını çekeceklerdir. Onlar rahat uyumasınlar” dedi.

 

DÜNYANIN HER YERİNDE HİZMET VERMEKTEDİR

CHP İlçe Teşkilatı’nın ziyaretinden memnuniyet duyduklarını ifade eden Kızılay Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Ertan Aşut da “Kızılay’ın hizmet anlayışında dil, din ve ırk ayrımı yapılmaksızın hizmetler verilmektedir. Kızılhaç ile birlikte dünyada vuku bulan her büyük afete Kızılay da imza koymaktadır. Daha önce tüzüğümüzde mevcut maddeler nedeni ile malzemenin uzun zaman saklanması söz konusu idi. Tüzükte yapılan değişiklikler sonucunda artık mevcut malzeme uzun zaman saklanmıyor. Son afeti de maalesef ki Çerkezköy’de yaşamak zorunda kaldık” diye konuştu. 

 

MUHTEMEL CAN KAYIPLARINI ÖNLEDİK

Görevleri icabı oldukça yoğun bir çalışma süreci geçirdiklerini söyleyen Aşut “Kriz masasında görev almamız hasebiyle de daha fazla mesai harcamak zorunda kaldık. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı birimleri ile birlikte afetin yaşandığı ilk günlerde öncelikle can kurtarma alanında çalışmalar gerçekleştirdik. Bot ekibi ile yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde can kaybı yaşanmasını önlemiş olduk. Ölümle sonuçlanabilecek 4 kurtarma vakası mevcuttu. Ciddi bir sel felaketi yaşamıştık.  Çerkezköy’ün tarihinde hiç görülmemiş bir afet yaşamıştık. Yaşamış olduğumuz bu felaketi can kaybı olmadan atlatmış olmamız çok sevindirici bir durumdur. Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarımla birlikte sel felaketine maruz kalmış bulunan insanlarımızın tek tek kapılarına gidip yapabileceğimiz ne varsa yapmaya çalıştık” dedi.

 

YALNIZ OLMADIKLARINI GÖRDÜLER

Kızılay Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Ertan Aşut, “Yönetim kurulu üyelerimizle sel mağduru insanlarımıza gitmekle onların yalnız olmadığını gösterdik ve Kızılay’ın yanlarında olmasından memnun kaldıklarını gördük. Bu ziyaretlerimiz esnasında çok üzücü tablolarla da karşılaştık. Selzedelerin evlerinde oturabilecekleri tek bir parça dahi kalmadı. Evler su ve çamurla kaplıydı. Yatacak yer bir tarafa oturacak bir kanepeleri dahi kalmamıştı” ifadesini kullandı.

 

THK ATATÜRK’ÜN KURMUŞ OLDUĞU BİR KURUMDUR

CHP İlçe Teşkilatı, Kızılay Şubesi’ni ziyaretinden sonra da Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi’ni ziyaret etti. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Metin Dönmez ziyareti esnasında THK Çerkezköy Şubesi Başkanlığının vermiş oldukları hizmetlere binaen teşekkürlerini sunarak ikinci kez Başkan seçilmesi nedeni ile Mustafa Zümbül’ü tebrik etti. Metin Dönmez şöyle dedi: “Böyle bir görevi üstlenmiş bulunmanız nedeni ile sizi kutluyorum. Böylesi görevleri üstlenen herkese saygı duyuyorum. Biz her ne kadar bir siyasi parti olsak da sivil toplum örgütleri, diğer partiler ve kurumları  ziyaret etmenin faydalı olacağı inancındayız. Siyasi parti de olsak yapabileceğimiz şeyler vardır. Hele  THK gibi Atatürk’ün kurmuş olduğu bir kurumun şubesini ziyaret etmek bizleri gururlandırmaktadır”

 

THK ARTIK KENDİNİ TANITMIŞTIR

Ziyaretten memnuniyet duyduklarını ifade eden THK Çerkezköy Şubesi Başkanı Mustafa Zümbül de “Ülkemizin en büyük kuruluşlarından olan THK her zaman halkımızın yanında olmuştur. 1925’lerden günümüze kadar ülke savunmasında ve bir çok hizmet alanında hizmet veren Türk Hava Kurumu Atatürk’ün kurmuş olduğu bir kuruluştur. Kızılay ve THK aynı binada yan yana hizmet veren iki kardeş kuruluştur. Önceden, kurumumuzu hep anlatmak tanıtmak durumunda kalıyorduk. Ama bu gün kurumumuz çeşitli hizmetlere atmış olduğu imzalarla kendisini yeterince anlatıp, tanıtmıştır” diye konuştu.

 

SEL NEDENİ İLE DERİLERDE AZALMA OLDU

Kurban derilerinin bu yıl yaşanmış olan felaket nedeni ile her yıl toplanan miktarda olmadığını söyleyen THK Çerkezköy Şubesi Başkanı Mustafa Zümbül “Bizim her yıl derilerini aldığımız insanlarımız bu yıl felaket nedeni ile kurban kesemediler. Geçen yıla oranla toplanan deri miktarı az oldu. Bu da, felaketin yaşanmış olduğu yerlerde ikamet eden insanımızın kurban kesmemesinden kaynaklandı” dedi.

 

Haber / Asim YAVUZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10