38 yıl önce kahramanca savaştınız

Çerkezköylü Kıbrıs Gazileri dün Kuzey Kıbrıs Meclis Başkanı Hasan Bozer tarafından kabul edildiler.

Çerkezköy 2.11.2012 19:36:00 0
38 yıl önce kahramanca savaştınız

 GAZİLER KIBRIS MECLİSİ’NDE

Parlamento binasındaki kabulde gaziler ilk önce KKTC meclis salonuna alındı. Burada 50 milletvekilinden oluşan Kıbrıs Meclisi hakkında gazilere bilgi verilerek meclisin işleyişi anlatıldı. 50 vekil ve 10 bakanlıkla idare edilen meclis 6 değişik partiden oluşan bir yapıya sahip.  50 milletvekilliğinin 27’sini alan UBP'nin hükümet olduğu meclisteki tüm görüşmelerin BRT'nin ikinci kanalından kesintisiz yayınlanıyor olması ise KKTC parlamentosuna özgü bir şeffaflık arz ediyor. KKTC meclis ziyaretini ve Cumhurbaşkanlığı ziyaretini organize eden Çerkezköy Gazilerinden Yaşar Neğiz’in bölük arkadaşı Tarım İşleri Eski Bakanı Kenan Akın da gazilere bir yandan ev sahipliği yaparken, bir yandan da onlara rehberlik etti.

 

38 YIL ÖNCE KAHRAMANCA MÜCADELE VERDİNİZ

Ziyaretten duyduğu memnuiyeti ifade eden Meclis Başkanı Bozer “Sizlerin 38 yıl önce kahramanca verdiğiniz haklı mücadele ile bizler bugün KKTC meclis çatısı altında demokratik ve çağdaş ülkelerde olduğu gibi Kıbrıs halkının dertlerine çözüm üretiyoruz. Her türlü zorluğun üstesinden gelinir. Yeter ki özgürlüğünüz olsun. Biz Kıbrıs Türkü olarak bunun ne manaya geldiğini çok iyi biliyoruz. Sizleri 38 yıl sonra da olsa buraya gönderme inceliğini düşünen belediye başkanınız Ali Ertem’e ve meclis üyelerine bizleri sizlerle buluşturdukları için teşekkür ediyorum” dedi.

 

VARLIĞI YOK EDİLME TEHDİDİ ALTINDA

Bozer, Akdeniz’de küçük bir ada olan Kıbrıs’ın büyük petrol ve doğal gaz zenginliği barındırdığını ve stratejik öneme sahip bir noktada bulunduğunu söyledi. Kıbrıslı Türklerin adadaki varlığının hep yok edilme tehdidi altında bulunduğunu kaydeden Bozer, Rum-Yunan ikilisinin 1950’lerden beri Kıbrıslı Türkleri yok etmek ve Enosis’i gerçekleştirmek için faaliyette bulunduğunu belirtti. Bozer, buna karşılık Kıbrıslı Türklerin ciddi bir mücadele verdiğini ifade etti. Anavatan Türkiye’nin garantörlük hakkını kullanarak, Barış Harekatı’nı gerçekleştirmesiyle adanın Yunanistan’a bağlanmasının engellendiğini ifade eden Bozer, Kıbrıslı Türklerin de büyüme ve gelişmek için ellerinden geleni yaptıklarını, bir devlet kurduklarını ve ayrı bir yönetim altında varlıklarını sürdürdüklerini belirtti.

 

VARLIĞIMIZIN DEVAMI İÇİN HER ŞEYİ YAPTIK

Dünyanın tüm anlayışsızlığı ve ambargolara rağmen Kıbrıslı Türklerinin mücadelesini sürdürdüğünü ve varlıklarının devamı için her şeyi yaptıklarını ifade eden Bozer, dünyanın Kıbrıslı Türklere uyguladığı haksız ambargoları hazmetmediklerini ve hazmedemeyeceklerini belirtti. Bir yandan ambargoların kaldırılması için büyük mücadele verirken, diğer yandan da ekonomik ve siyasi gelişimleri devam ettirdiklerini vurgulayan Bozer, “Bu ülkede sizlerin de hakkı ve emeği var. Ziyaretleriniz bize büyük moral oluyor. Ne yaptıksak birlikte yaptık. Eksik kalan ve yapmadığımız bir şey varsa, onu da birlikte eksik bıraktık” diye konuştu. Mavi köşkte meclis başkanı tarafından ağırlanan heyetten bazıları ayakta kalınca ilk kez böyle kalabalık bir gazi heyetini ağırladıklarını belirten meclis başkanı Hasan Bozer, gazileri Kıbrıs’ta ağıtlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

 

İNSANLARI VE ÜLKEYİ TANIMAK İÇİN GELMEK ÇOK GÜZEL

Konuk heyet adına konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan da 38 yıl önce savaşmak üzere geldikleri bu topraklara bu sefer insanları ve ülkeyi tanımak için gelmelerinin çok hoş ve anlamlı olduğunu söyledi. Ziyarette Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, KKTC Meclis Başkanı Hasan Bozer’e Atatürk posteri, dernek flaması ve Çerkezköy Belediyesi’nce hazırlanan “Değerleri ile dünden bugüne Çerkezköy” CD’si hediye etti. Meclis Başkanı Hasan Bozer ise dernek başkanı Yerligan'a kristal KKTC şilti hediye etti.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10