Genel Sekreter Çağ, görevine başladı

663 Sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname gereği Taşra Teşkilatı ile Bağlı Kuruluşlarının yeni yapılanmasÄ?

Tekirdağ 4.11.2012 16:17:00 0
Genel Sekreter Çağ, görevine başladı

 GÖREVİNE BAŞLADI

Halkın kaliteli sağlık hizmetlerine hakkaniyet içinde erişmelerini ve hizmet standartlarını yükseltmeyi amaçlayan sağlıkta dönüşüm programının 2003 yılından beri uygulandığını belirten Yakup Çağ, “Söz konusu program ile sağlanan başarıların sürekliliği programın en önemli unsurlarından biridir. Bu çerçevede 02.11.2011 tarih ve 663 sayılı sağlık bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının teşkilat ve görevleri hakkında kanun hükmünde kararname ile “bakanlık teşkilatı ve bağlı kuruluşlarının yeniden yapılandırılması” süreci başlatılmıştır. Temelde iş yapma biçimlerimizin yeniden tanımlandığı bu değişim sürecinde, kamu ve özel sağlık hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi için icracı birimlerle politika yapan ve düzenleyen birimler ayrıştırılmıştır. Bu kapsam da yeni birim ve kurallar ile bağlı kuruluşların kurulmasının yanı sıra taşra teşkilatımız da yeniden yapılandırılmıştır. Bakanlığın taşra teşkilatı illerde kurulan il sağlık müdürlükleri ile ihtiyaca göre ilçelerde kurulan ilçe sağlık müdürlüklerinden oluşur” dedi.

 

31 EKİM’DE KURULDU

Sağlık bakanlığı kuruluşları hizmet birimlerini görevleriyle çalışma usul ve esasları hakkında yönetmeliğin 7.03.2012 tarih ve 28226 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiğini anımsatan Çağ, “Bu kapsamda; Tekirdağ halk sağlığı müdürlüğü bağlı kuruluşun il teşkilatı olarak yeni yapılanmada 19.03.2012 tarihinde hizmete başlamıştır.  Yine bu yapılanma kapsamında hastanelerimizi ve benzeri sağlık kurum ile kuruluşlarımızı (Ağız Diş Sağlığı merkezleri, Diş Tedavi ve protez merkezleri) maliyet ve etkinlik açısından daha etkin yönetebilmek için 31 Ekim tarihinde Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği kurulmuştur. Kamu hastaneleri birlikleri genel sekreterlikleri kamu hastane birlikleri dahilindeki sağlık tesislerini kapsamaktadır. Birlik teşkilatı , genel sekreterlik ve hastane yöneticiliklerinden oluşmaktadır. Genel sekreterlik birliğin en üst karar ve yürütme organıdır” diye konuştu.

 

Haber / Türker ÖZKAN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10