Amaç, havacılığı sevdirmek

Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi Başkanlığı tarafından ilk ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen havacılık kursları devam ediyor. 2004 yılından beri verilen kurslarla öğrenciler

Çerkezköy 4.11.2012 16:26:00 0
Amaç, havacılığı sevdirmek

 ÖNCE ATA MODELİ

Bu yıl ikinci etabı tamamlanmak üzere olan kursa,  Gaziosmanpaşa İlk Öğretim Okulu’ndan 14 öğrenci katıldı. 14’er kişilik gruplar halinde verilen kurs,  40 saatlik eğitimin ardından tamamlanacak. Bu yıl tekamül aşamasında bulunan öğrencilere, geçen yıl  24 saatlik çalışmalarda Ata modeli öğretilmişti.  THK Çerkezköy Şubesi Başkanı Mustafa Zümbül,  öğrencilere eğitim veren öğretmenlerinin kadrolu ve sertifikalı olduklarını ifade etti.

 

AMACIMIZ HAVACILIĞI SEVDİRMEK

Çalışmalarının Halk Eğitim Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde yapıldığını söyleyen Mustafa Zümbül “Bir eğitim ve öğretim döneminde aynı okuldan 14’er kişilik gruplara 40 saat süreyi kapsayan kurslar veriyoruz. Kurslarımızda önce Ata modeli maket uçak çalışmalarımız, daha sonra da tekamül kursu olarak nitelendirdiğimiz aşamada,  Flamingo Modeli uçak çalışmalarımıza dair eğitimler veriliyor. 40 saatlik kurs tamamlandığında aynı okuldan bir başka grup oluşturarak kurslarımızı haziran sonuna kadar devam ettiriyoruz.  Çalışmalarımızı 12 aya yaymayı planlıyoruz. Amacımız, öğrencilerimize havacılığı sevdirmek” dedi.    

Haber / Asim YAVUZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10