Selzedelere yardım eli

Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği (ÇESİAD) ve Kimse Yok Mu Derneği, Çerkezköy, Saray ve çevre beldelerde meydana gelen sel baskınlarından dolayı bayramı buruk geçiren selzedele

Çerkezköy 4.11.2012 16:27:00 0
Selzedelere yardım eli

 DERTLERİNİ PAYLAŞTILAR

Fatih Mahallesi’nde de Hakan Günaydın, Mehmet Okuyan ve ekibi selzede vatandaşları ziyaret etti.  Günaydın; “Hemen yanı başımızda yan mahallede olan bu derece şiddetli bir seli beklemiyorduk. Aniden basan sel karşısında herkes ne yapacağını şaşırdı. Evlerin birinci katları kullanılamaz vaziyette çekyatlar, televizyon ve elektronik eşyalar çamaşır makinelerinden yerdeki halılara kadar eşyalar harabe durumda. Hurdacıların biri gitmeden biri geliyor” dedi. Kimse Yok Mu ve ÇESİAD’ın öncülüğünde muhtaç ailelere gıda kumanyaları dağıttıklarını söyleyen Günaydın, “Sıkıntılı hali görünce daha çok aileye ulaşmak istiyoruz” dedi. Bir diğer Kimse Yok Mu Derneği Gönüllü Grubu da Veliköy ve civarındaki selzedeleri ziyaret etti. Veliköy Belediye Başkan Vekili Ramazan Çetinkaya ile ÇESİAD Üyesi Abdullah Altuntaş, Enes Yeşil, Kimseyokmu gönüllüsü Ali Kabak ve Mehmet Koçibar ziyaret ettikleri selzede ailelere yardım kumanyalarını teslim ettiler.

 

EN BÜYÜK TESELLİMİZ CAN KAYBININ OLMAMASI

ÇESİAD ve Kimse Yok Mu gönüllüleri adına konuşan Abdullah Altuntaş, “Selde can kaybının olmaması en büyük tesellimiz. Ziyaretlerde karşılaştığımız manzarayı görünce gündüz vakti sel felaketinin yaşanması büyük bir faciayı önlemiş, eğer gece bu hadise meydana gelmiş olsaydı can kaybının yaşanmaması içten bile değildi zira karşılaştığımız durum onu gösteriyor ki burada tam bir tabii afet meydana gelmiş. Bence afetin şiddeti çok fark edilmedi ama tahmin edilenden çok fazla hasar var” dedi.

 

YÜREĞİMİZ SIZLADI

ÇESİAD Halkla İlişkiler ve Basın Yayın Sorumlusu Mesut Demirtaş da kumanya paketlerini dağıtmak için Çerkezköy ve Saray Belediyelerinden aldıkları afet adreslerini ziyaret ederken afetin bu derece şiddetli olduğunu üzülerek gördüklerini belirterek “Bir evi ziyaretimiz sonrası komşusundan akrabalarına sığındığını öğrendiğimiz ev sahibi afetzedenin telefonunu rica ettik. Biraz sonra koşa koşa gelen orta yaşlı bir beyefendinin ev sahibi olduğunu öğrendik. Kendisiyle konuşurken afetzedenin yaşadığı sıkıntıyı görünce yüreğimiz sızladı. Hele “Oğlum askerden 10 günlüğüne bayram iznine geldi bir sıcak çorba içiremedim, evde ne var ne yok hepsini attık. Komşuda kalıyoruz, üzerimdeki pantolon dahi emanet kullanılacak eşyamız kalmadı. Ne olur bir çekyat verinde evimde kalayım” diye yalvarışı karşısında evi ve adresi notlarımıza alıp, kumanya paketini verip diğer ihtiyaç sahibi adresleri aramaya geçtik. Bu manzara bile sıkıntının ne boyutta olduğunu anlatmaya yeter sanırım” diye konuştu. 

Afetlerin insanların birbirine yardım etmesi için fırsat olduğunu belirten ÇESİAD Üyesi İşadamı Ömer Karadeniz de “Üzücü de olsa bu fırsatları iyi değerlendirmek lazım” dedi. ÇESAİD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Umut Danış da yardımlaşma birlik ve beraberliğin devam etmesi için çok önemli. Kurban Bayramı dolayısıyla Bayramın 2. günü Çerkezköy ve çevresi ile Saray ilçesinde 500`e yakın aileye Kimse Yok Mu Derneği ile ortak Kurban Eti dağıtımı organizasyonunda ve selzedelere gıda yardımı dağıtımında emeği geçen başta Çerkezköy, Saray ilçelerinin ve beldelerinin protokolü olmak üzere ÇESİAD Yönetim Kuruluna, üyelere ve Kimse Yok Mu Derneği gönüllülerine teşekkür etti.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10