Seçmek seçilmekten daha zor

AK Parti Çerkezköy Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli, seçilme yaşının 18’e düşürülmesi çalışmalarına ilişkin basın açıklaması düzenledi. Seçmenin seçilmekten daha

Çerkezköy 5.11.2012 19:09:00 0
Seçmek seçilmekten daha zor

 Çerkezköy Haber - AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli, dün saat 17.00’da parti binasında İlçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyeleri Sebahattin Çolakoğlu, Rauf Karadiş ve Alican Yılmaz ile birlikte açıklama yaptı.   

 

30 YAŞIN ALTINDA 2 VEKİL GÖNDERDİK

AK Parti’nin seçilme yaşını geçtiğimiz dönem 30’dan 25’e indirdiğini anımsatan Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli, AK Parti’nin son yapılan genel seçimlerde meclise 30 yaşın altında 2 milletvekili gönderdiğini belirtti. Bir dönem AK Parti Gençlik Kolları’nda görev alan ve şuanda parlamentoda bulunan 30’lu yaşlarda 15’in üzerinde vekil olduğunu ifade eden Danyeli, “Çok sayıda genç arkadaşımız da partimizden seçilerek meclis üyesi ve belediye başkanı olarak görev yapmaktadır” diye konuştu. 

 

MUHALEFETTEN DESTEK İSTENDİ

AK Parti’nin Türkiye’nin yeni vizyonu doğrultusunda seçilme yaşının 25 olmasını yeterli bulmadığını kaydeden Mehmet Can Danyeli, “Seçilme yaşının 18’e indirilmesi yönünde karar alındı. Bu kapsamda muhalefet partilerinden de destek istendi” dedi. 

 

SEÇMEK, DAHA ZORLU BİR SÜREÇTİR

Seçme yaşının 18 olmasının yanında seçilmek için bu yaşın küçük olduğunun düşünülmesinin çok yanlış olduğunu belirten Danyeli “Seçmek seçilmekten daha zorlu bir süreçtir. Bir milletin topyekûn yanlış seçimi ülkenin kaderinde tamir edilemeyecek sonuçlara yol açabilir. Mademki halkımızın kararlarına güveniyor ve doğru olan halkın iradesidir diyoruz, öyleyse seçilme yaşı 18’e indirilse bile seçilecek kişide bu olgunluk görünmüyorsa, halk o kişiyi seçmez ve meclise göndermez” ifadelerini kullandı.

 

BAŞBAKANIMIZ GENÇLERE GÜVENİYOR

Seçilme yaşının 18’e indirilmesinin soyut bir noktaya işaret ettiğini kaydeden Danyeli, “Başbakanımız gençlere güveniyor. 18 yaşındaki bir gencin de milletin geleceği hakkında karar verebileceğini ifade ediyor. Ancak bunu belirleyecek olan da yine milletin kendisidir. Diğer partiler de halkın iradesinin doğruya işaret ettiğine inanıyorsa bu kararı desteklemelidir” şeklinde konuştu.

 

GÖNÜLDEN DESTEKLİYORUZ

Meselenin 18 yaşındaki gence güvenmekten ziyade halkın iradesine olan güven olduğunu söyleyen Mehmet Can Danyeli, “Çerkezköy Gençlik Kolları olarak bizler, Başbakanımız ve teşkilatımızın kararını gönülden destekliyoruz. Bu kararı desteklemek halkın iradesine güvenmek, geleceğin mimarlarına söz hakkı vermek demektir” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10