Kızılpınar’ın ilçe olmaması için herhangi bir neden yok

Kızılpınar Kent Konseyi Kasım Ayı Toplantısı dün saat 14.00’da Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Mazeret bildiren Kent Konseyi Başkanı Mücahit Aydın’ın yerine 125.Yıl Ortaokulu Müdürü

Çerkezköy 6.11.2012 18:21:00 0
Kızılpınar’ın ilçe olmaması için herhangi bir neden yok

 Çerkezköy Haber – Kızılpınar Kasım Ayı Kent Konseyi Toplantısı Kent Konseyi Başkan Vekili Savaş Özdoğan başkanlığında yapıldı.


 

14.00’DE YAPILDI

Mazeret bildiren Kent Konseyi Başkanı Mücahit Aydın’ın katılmadığı toplantı,  Kızılpınar Belediye Meclis Salonu’nda dün saat 14.00’de gerçekleştirildi. Toplantıya Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, AK Parti Kızılpınar Belde Başkanı Kamil Yiğit, kent konseyi üyeleri ile öğretmenler katıldı.

 

30 EYLÜL’DE TESLİM EDİLDİ

125.Yıl Ortaokulu Müdürü Savaş Özdoğan’ın Başkanlık ettiği Kızılpınar Kent Konseyi, altı gündem maddesi ile toplandı. Gündemin ilk maddesinde yeni yapılan Endüstri Meslek Lisesi’nin son durumu görüşüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan Kızılpınar Endüstri Meslek Lisesi geçici müdürü Ahmet Üzgün, okula eylül ayında atandığını ifade ederek “Okula geçici olarak atandığımda okul Milli Eğitim Müdürlüğüne halen teslim edilmemişti. Kızılpınar Endüstri Meslek Lisesi Milli Eğitim Bakanlığı’na 30 Eylül tarihi itibariyle teslim edildi. Bu tarihten itibaren okullar ilgili yazışmalarımız devam etti. Kızılpınar Endüstri Meslek Lisesi’nde 45 derslik ve 5 derslikte anasınıfı yapılmıştır. İlk etapta Ticaret Meslek Lisesi olarak yola çıkılmış, ihtiyaca istinaden Endüstri Meslek Lisesi olmuştur” dedi.

 

“OKULUMUZU İKİNCİ DÖNEME HAZIR EDECEĞİZ”

Kızılpınar Endüstri Meslek Lisesi’ne branş belirlemek üzere Ticaret Sanayi Odası ve Tekirdağ Valiliği’ne bağlı istihdam kurumu ile istişare içine girdiklerini söyleyen Üzgün “Bunun sonucunda okulumuzda Metal, Sıhhi Tesisat, Elektrik ve Elektronik ve Mobilya bölümü açacağız. Bununla ilgili yazılarımızı yetkili makamlara gönderdik. Bugüne kadar okulların ihtiyaçları için devlet, Milli Eğitim Müdürlüğüne araç gereç gönderiyordu. Yeni bakanımız bu birimi kapatmıştır. Devlet müdürlüğe araç gereç göndermiyor ve sadece ihtiyaç için para gönderiyorlar. 2 Kasım itibariyle okulumuzun ihtiyaçları doğrultusunda para Çerkezköy Mal Müdürlüğü’ne aktarıldı. Bizler de malzeme listesini Mal Müdürlüğü’ne teslim ettik ve süreci takip edeceğiz. Okulumuzun şuan itibariyle doğalgaz ve su sıkıntısı bulunmuyor. İnşallah ikinci dönem okulda eğitim ve öğretime başlayacağız”  dedi.

 

“VATANDAŞIN DERDİNE DERMAN OLDUK”

Gündemin diğer maddesi olan 24 Ekim tarihinde sel felaketinin beldeye verdiği zararlar ve bir daha yaşanmaması için çözüm önerilerini Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz açıkladı. Yaşanan sel felaketinde bir çok vatandaşın mağdur olduğunu söyleyen Korkmaz “Bizi sevindiren tek nokta ise bu felakette hiçbir vatandaşımızın burnunun bile kanamamasıdır. Belediye Meclis üyesi arkadaşlarımızla, partililerle ve belediye çalışanları ile birlikte bu felakette vatandaşlarımızın evlerine giderek hepsinin derdine derman olduk. Bu bir felakettir ve Allah’tan gelmiştir” diye konuştu.

 

“DERELER ISLAH EDİLECEK”

Selde zarar gören vatandaşlar için plan ve projeler yaptıklarını söyleyen Korkmaz “Maddi sıkıntıdan dolayı derelerin ıslahını yapamıyorduk. Bu konuya devletimiz el attı.  Devlet Su İşleri Domuzdere ve Manda derenin ıslahını 2013 yatırımına aldı. Sel felaketinde bizlere desteği olan valimize, kaymakamımıza, hükümetimize, partilerimize ve herkese teşekkür ediyorum. Bu selde zarar gören bütün vatandaşların elbet zararı giderilecektir. Kızılpınar Belediyesi olarak vatandaşlarımıza gereken desteği sağlayacağız. İnsan değerli ve kıymetli bir varlıktır. İnsanlarımıza hizmet etmekten gurur duyuyorum” dedi.

 

“İLÇE OLMAMAK İÇİN NEDEN YOKTUR”

Kızılpınar’ın Veliköy Beldesi ile birleşerek ilçe olması konusunu değerlendiren Korkmaz “Gerçekleştirdiğimiz Ankara gezisi gayet olumlu geçti. Büyükşehir için Velimeşe ve Veliköy ile birleşip ilçe olma teklifi verdik. Velimeşe beldesini yeni projede Marmaracık’a bağlamışlar. AK Parti Tekirdağ Milletvekilimiz T.Ziyaettin Akbulut iki beldenin birleşip ilçe olması için meclise önerge vermiştir. İnşallah ismini koyduğumuz Velipınar ilçesi meclisten çıkacaktır. Biz Kızılpınar olarak, ilçe olmasak da ilçeyiz, ilçe olmaksa da ilçeyiz. Kızılpınar’ın ilçe olmaması için herhangi bir neden yoktur” diye konuştu.

 

“İLÇE OLDUKTAN SONRA GÜÇLENECEĞİZ”

Kızılpınar’ın ilçe olmak için gerek milletvekillerin, gerekse bakanların desteğini aldığını ifade eden Korkmaz “Büyükşehir kanunu cuma günü açıklanacak. İnşallah Kızılpınar ilçe olacaktır. Cuma günü bunun kutlamasını yapacağız. Kızılpınar Beldemizde gerçekten büyük çalışmalar yaptık. En son su kuyusunda büyük yol kat ettik. Kızılpınar ve Veliköy birleşerek bu bölgeye ayrı bir güzellik katacaktır. Veliköy sınırımız Mavi Jeans fabrikasına kadar ulaşmış olacaktır. İlçe olduktan sonra kültür merkezimizi hükümet konağı yapacağız. İlçe olduğumuz zaman daha da güçleneceğiz. Biz Kızılpınar’ın tarihini gün yüzüne çıkardık” dedi.

 

“ÇİFTLİKLERE ELEKTRİK GELECEK”

Korkmaz, Kızılpınar’daki çiftçilerin sorunlarını Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’ya ilettiklerini belirterek “Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı Osman Dal ile gerçekleştirdiğimiz ziyarette projemizi valimize ilettik. Mağdur olan vatandaşlarımız çiftliklerine elektrik ulaşması için 108 bin TL’lik masraf yapmışlar. Valimizin talimatı ile geri kalan 175 bin TL’yi TREDAŞ kabullendi. En kısa zamanda direk ve kablolar aktif hale geçerek çiftçimizin sıkıntısı da ortadan kalkacaktır” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10