Bütçe yüzde 6 büyüdü

Veliköy Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün yapıldı. 2013 Mali Yılı Bütçesi’nin bu yıla oranla yüzde 6 büyüyerek 7 milyon 100 bin TL olarak öngörüldüğü toplantıda, g

Çerkezköy 6.11.2012 18:59:00 0
Bütçe yüzde 6 büyüdü

 Çerkezköy Haber - Veliköy Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 10.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda tüm üyelerin katılımı ile gerçekleştirildi.


 

20 PARK VE 2 SOKAĞA YENİ İSİM VERİLDİ

Belediye Başkanı Hanifi Belindir başkanlığında yapılan toplantıda bir önceki meclis karar özetinin ibra edilmesinin ardından gündem maddelerinin müzakeresine geçildi. Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısının ilk gündem maddesinde bir önceki toplantıda imar komisyonu’na havale edilen, beldedeki 20 park alanına ve Beylikçayır bölgesinde oluşan 2 yeni sokağa verilen isimler görüşüldü. Komisyon tarafından belirlenen isimler meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

 

YENİ İSİMLER ŞÖYLE

Buna göre: 233 ada 5 parseldeki park alanına Eğitim Parkı, Vatan ve Bağlık Caddeleri arasındaki parka Mehmetçik Parkı, 268 adadaki parka Doğa Parkı, Çamlık 1 ve 2 sokak arasındaki parka Çamlık Parkı, Vatan ve Çayıroluk caddelerinin kesiştiği noktadaki parka Gençlik Parkı, 105 adadaki parka Bağlık Parkı, Karayolunun kuzeydoğusundaki parka Özgürlük Parkı, 109 ada 7 parseldeki parka Kokulu Parkı, 120 ada 1 parseldeki parka Akasya Parkı, 155 ada 1 parseldeki parka Kuğulu Parkı, Atatürk 16 sokak ve belediye binası arasındaki parka Kültür Parkı, Fevzi Çakmak 1 ve 2 sokaklar arasındaki parka Sanayi Parkı, 139 ada 1 parseldeki parka Bulvar Parkı, 221 ada 1 parseldeki parka Sağlık Parkı, Sağlık Caddesi Atatürk 3 Sokak ve Atatürk Caddesi arasındaki parka Şifa Parkı, İlköğretim ve Menderes Caddeleri arasındaki parka Şehit İlhan Doyuran Parkı, İlköğretim Caddesi ve Bağlar 2 Sokak arasındaki parka İlköğretim-1 Parkı, Bağlık Caddesi ve Bağlar 2 Sokak arasındaki parka İlköğretim-2 Parkı, Vatan Caddesi’ndeki çay bahçesine Veliköy Aile Çay Bahçesi ve Vatan Caddesi’ndeki park alanına da Hürriyet Meydanı isminin verilmesi uygun görüldü. Beylikçayır bölgesinde oluşan iki sokağa ise Dere-9 ve Beylik-11 isimleri verildi. 

 

BORCUNA KARŞI DÜKKANLARINI ÖNERDİ

İlgili komisyon kararının görüşülüp karar bağlanmasının ardından gayrimenkul satın alımı konusunun görüşülmesine geçildi. Mustafa Erkek adlı vatandaşın Veliköy Belediyesi’ne yaklaşık 160 bin TL tutarında borcu olduğunu belirten Başkan Hanifi Belindir, “Vatandaş borcuna karşılık olarak şahsına ait 2 dükkanın mahsup edilmesini talep etti. Söz konusu tutarı ödemekte güçlük çektiğini söyledi. Biz, söz konusu dükkanların değerlerinin belirlenmesi amacıyla ‘Kıymet Takdir Komisyonu’ kurulmasını, dükkanların değerlerinin belirlenmesini ve vatandaşın borcunun bu şekilde mahsup edilmesini öneriyoruz. Toplamda 317 metrekare genişliğe sahip olan dükkanların değerleri vatandaşın borcundan fazla tutarsa, aradaki fark kendisine ödenecek. Eğer eksik tutarsa aradaki fark kendisinden tahsil edilecek” diye konuştu. Konunun incelenmesi için encümene yetki verilmesi meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi. 

 

BÜTÇE YÜZDE 6 BÜYÜDÜ

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde 2013 Mali Yılı Tahmini Analitik Bütçe görüşüldü. Yeni bütçenin 7 milyon 100 bin TL olarak öngörüldüğünü söyleyen Başkan Belindir, “2012 Mali Yılı Bütçesi 6 milyon 700 bin TL olarak tahmin edilmişti. Bu demek oluyor ki belediyemizin bütçesinde yaklaşık olarak yüzde 6 oranında büyüme meydana geldi” ifadelerini kullandı. 7 milyon 100 bin TL olarak tahmin edilen 2013 Mali Yılı Tahmini Bütçesi görüşülmek üzere oybirliği ile Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

ACİL ÖNLEM ALINMALI

2013 Mali yılı belediye ücret, harç ve maktu ceza tarifelerinin görüşülmek üzere tarife komisyonu’na havale edildiği toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Karayolları 59-04 İl Yolu Sanayi Kavşağı’nda yapılması planlanan düzenleme görüşüldü. Geçtiğimiz günlerde bu kavşakta meydana gelen kazada inşaat mühendisi Burak Balcı’nın hayatını kaybettiğini anımsatan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, “Konuyla ilgili Karayolları Müdürlüğü’nden görüş istenmeli. İmar komisyonumuzun da bölgede incelemelerde bulunması ve orada ne gibi önlemler alınabileceği noktada araştırma yapması gerekiyor” önerisinde bulundu. Başkan Belindir’in önerisi meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi. 

 

İSTİFALAR KABUL EDİLDİ

Toplantının son gündem maddesinde ise Çiftçi Malları Koruma Derneği tarafından meclise sunulan dilekçe görüşüldü. Derneğin yetkilerinin bakanlık tarafından kısıtlandığını ve birçok yetkinin muhtarlıklara verildiğini söyleyen Belindir, “Dernek üyeleri bu nedenle aidat alamıyor. Herhangi bir ücret alamadıkları içinde hizmet edemiyorlar. Üyeler bu nedenle görevlerinden istifa etti” dedi. İstifaların kabulü ve yeni üyelerin seçilmesi için ilan verilmesine ilişkin Başkan Belindir’in önerisi meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi. Gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından, Veliköy Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2. oturumunun 20 Kasım Salı günü saat 10.00’da yapılmasına karar verildi. 

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10