Hekimoğlu ilçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Kapaklı’nın ilçe olmasını öngören Büyükşehir Yasa Tasarısı ile ilgili meclisteki görüşmeler devam ederken ve siyasi partiler Kapaklı’da ilçe teşkilatı oluşturmaya çalışırlarke

Çerkezköy 8.11.2012 19:37:00 0
Hekimoğlu ilçe başkanlığına adaylığını açıkladı

 Çerkezköy Haber – Kapaklı’nın ilçe olmasını öngören Büyükşehir Yasa Tasarısının ardından siyasetin cazibe merkezi gelen Kapaklı’da Milliyetçi Hareket Partisi’nden, ilk aday adaylığı açıklayan isim Selami Hekimoğlu oldu. 1977 yılından beri Milliyetçi Hareket Partisi camiası içinde yer aldığını ifade eden Hekimoğlu, ülkücü camia ile tanışmasının doğum yeri olan Samsun Bafra ilçesinde olduğunu, o günden beri oluşan siyasi düşüncesinin bir yaşam tarzı haline geldiğini, daha sonraki yıllarda da Kapaklı Belde Başkan Yardımcılığı ve MHP Çerkezköy delegesi olarak siyasi hayatını sürdürdüğünü belirtti. Dün saat 11.00’da Kapaklı’daki çalışma ofisinde MHP’den Kapaklı İlçe Başkanlığına aday adaylığını açıklayan Selami Hekimoğlu, MHP’nin yıllardır Kapaklı’da nazlı nazlı dalgalanan bayrağını şanlı dalgalandırmak için aday olduğunu söyledi.

 

KENDİMİ SORUMLU HİSSEDİYORUM

Bir insanın durup dururken siyasete giremeyeceğini ifade eden Hekimoğlu “Şayet bir insan böylesine bir karar almışsa, bu kararının çeşitli nedenleri vardır. Bugüne kadar Kapaklı’da var olan MHP teşkilatı maalesef hak ettiği yeri bulamadı. Birileri buna bir mana bulsa da ben buna bir anlam veremedim. Bu kadar potansiyele sahip bir yerde nasıl olur da iş oya ve sandığa geldiğinde insanlar değişir? Ben partimin, Kapaklı’da pasif kalması nedeniyle, kendimi suçlu ve sorumlu hissediyorum. Maalesef Kapaklı teşkilatı bizim beklediğimiz, bizim özlediğimiz, derleyip, toparlayıcı bir siyasi yelpaze çizemedi. MHP Kapaklı teşkilatı, her ne kadar da bizlerin istediği ölçüde siyasi bir vizyon çizememiş olsa da partimizi bu günlere taşıyan eski tüm belde başkanlarıma ve değerli yöneticilerine yine de emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Ama nüfusu 70 bini aşan beldede, yeni ilçe adayı bir yerde bir tane dahi meclis üyesinin olamayışına ben bir mana veremiyorum.  Buna rağmen samimiyetle emeği geçen herkese minnettarım” dedi.
 

 ÜÇ TİP SİYASETÇİ VARDIR

Siyasete girmenin çeşitli nedenleri olduğunu ifade eden Selami Hekimoğlu, üç tip insanın siyaseti seçebileceği yorumunda bulunarak “Siyaseti seçen üç tip insan vardır: Komisyoncu siyasetçi, vizyoncu siyasetçi ve misyoncu siyasetçi. Komisyoncu siyasetçi, yapmış olduğu siyaseti komisyon için gerçekleştirir. Bu tip siyasetçinin hiçbir misyonu yoktur. İkinci grubu vizyon siyasetçiler oluşturur. Bunlar da siyaseti tribünlere oynayarak yaparlar. Siyasetin havası için meydanlarda olmayı tercih edenlerin oluşturmuş olduğu gruptur. Bir de misyon siyasetçiler vardır ki bunlar da, üstlenmiş oldukları görevi, layıkıyla yerine getirmenin manevi hazzını benliklerinde his ederek uğraş ve çabası içerinde olanlardır” dedi.
 

HERKESE GİDECEĞİZ

MHP Kapaklı İlçe Başkanlığı görevini üstlendiği takdirde partisinin, kendisine yükleyeceği misyonu en güzel şekilde temsil edeceğini, partisini temsil etme noktasında her zorluğu göğüslemeye hazır olduğunu ifade eden Hekimoğlu “Bugüne kadar gidilmeyen ve varlığından haberdar olunmayan birçok camia mensubumuz vardır.  İlçe başkanlığına geldiğim takdirde, en ücra köşede bulunan her insanımızı ve her ülküdaşımızı ziyaret ederek, onları partimizin çatısı altında toplamanın gayreti içerisinde olacağım” dedi.
 

GELECEK DAHA GÜZEL OLACAK

Geçmiş dönemlerde MHP Kapaklı Belde Teşkilatında görev alan tüm partililere hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Hekimoğlu “Bugüne kadar Kapaklı beldemizde teşkilatımız bünyesinde hizmetlerde bulunan özellikle Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Kapaklı’da Milliyetçi Hareket Partisi misyonunu yıllarca taşımış olan Hüseyin Sekmen ve Hasan Sevinç kardeşlerimin şahsında bütün Milliyetçi Hareket Partisi camiasına, hizmetleri nedeni ile şükranlarımı sunuyorum. Kapaklı’nın ilçe olmasının ardından gelecek günlerin daha güzel olacağına inanıyorum” dedi.
 
SİYASET KAZANI KAYNAYACAK
Kapaklı’nın ilçe olacağının açıklanmasının ardından belde tabelasını değiştirip ‘ilçe başkanlığı’ yazan AK Parti’nin ardından ilçe başkanlığına aday adaylığını ilk açıklayan ismin Selami Hekimoğlu olması dolayısıyla kaynayacak olan siyaset kazanı şimdiden alev aldı.
 

Haber / Asim YAVUZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10