Okul aile birlikleri başkanları toplandı

Tekirdağ merkez, Çerkezköy ve diğer ilçelerdeki okul aile birlikleri başkanları, önceki gün Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya başkanlığında toplandı.

Çerkezköy 9.11.2012 21:36:00 0
Okul aile birlikleri başkanları toplandı

 SOSYAL FAALİYETLERİN ÜZERİNDE DURULMALI

Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Binası Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya, il merkezi ve ilçelerdeki tüm okulların, sayısı 350’yi bulan Okul Aile Birlik Başkanları katıldı. Bu konuda yapılan geniş katılımlı ilk buluşma niteliğinde olan toplantının açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler yaptı. Toplantıda konuşan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya da bütün Okul Aile Birliği Başkanlarını kutlayarak, 2012-2013 eğitim öğretim yılında daha iyi hizmetlere vesile olacaklarına olan inancını dile getirdi.  Okulun yaşayan bütün bir canlı olduğunu ifade eden Vali Yerlikaya, okulu yöneten idarecilere Okul Aile Birlikleri tarafından yardımcı olunması gerektiğini belirterek, sosyal faaliyetler üzerinde durulmasını, bu alanlarda yapılacak çalışmalarda Okul Aile Birliklerinin de olmasını istedi.
 

AKTİF ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Okul çevresinde faaliyet gösteren başta internet kafeler olmak üzere sosyal alanların öğrencilere okul saatinde eğitim öğretimi etkileyecek şekilde zarar vermesini önlemek amacıyla aktif çalışmaların yapıldığını belirten Vali Yerlikaya; bu konu ile ilgili Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında bilgi verdi.
 

EĞİTİM SAYESİNDE KALKINABİLİRİZ

İnsan yaşamında eğitimin önemine vurgu yapan Vali Ali Yerlikaya, ancak eğitim yoluyla Gazi Mustafa Kemal’in çizdiği yolda ilerleyebileceğimizi ve gerçek manada kalkınmış, dünyada adından söz edilen müreffeh bir ülke olabileceğimizi söyledi. Eğitimin bir bütün olduğunu ve beşikten mezara kadar eğitim ve öğretimin devam ettiğini söyleyen Yerlikaya, bu alanda yapılan çalışmalara toplumun her kesiminin destek olması gerektiğine vurgu yaptı. Yerlikaya, bu konuda yapılan çalışmalara destek olunamıyorsa engel de olunmaması tavsiyesinde bulundu.
 

MEVCUT OKULLARIN TADİLATINDA KULLANILACAK

İl merkezi ve ilçelerde eğitim öğretim ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Vali Yerlikaya Tekirdağ İl Özel İdaresi’nden milli eğitim için ayrılan payın bundan sonra yeni okul yapımında değil mevcut okulların tadilatında kullanacağını söyledi.
 

ÖĞRENCİLER GÖZBEBEĞİMİZ

Yerlikaya, ‘gözbebeği’ olarak nitelediği çocukların velilerine, öğretmenlere, idarecilere, başarılar diledi. Konuşmaların ardından soru-cevap şeklinde devam eden toplantıya Vali Ali Yerlikaya, Vali Yardımcıları Zeki Kaya ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve okul aile birlikleri başkanları katıldı.

 

Haber / Sevim BOZKURT

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10