TOKİ'de battaniyeli eylem

Edirne'de Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan konutların DY grubu evlerinde oturan 282 daireye projedeki eksiklikler nedeniyle doğalgaz bağlanamadı. 10 gündür soğuk havalar nedeniyle evleri

Bölgede Gündem 11.11.2012 21:50:00 0
TOKİ

 Çerkezköy Haber - Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan ve 2 ay önce sahiplerine teslim edilen 480 konuttan DY grubunda yer alan 282 konuta doğalgaz projesindeki eksiklik nedeniyle Trakya Doğalgaz Dağıtım şirketi tarafından doğalgaz bağlanamadı. Gece hava sıcaklığının 4 dereceye kadar düşmesi nedeniyle üşüdüklerini belirten site sakinleri, battaniyelere sarınarak yönetim binası önünde eylem yaptı. Site yönetiminin kendilerini sürekli oyaladığını ve evlerde doğalgaz yanmadığı için üşüdüklerini ifade eden ev sahipleri bir an önce sorunlarının çözülmesini istedi.

 

1 KASIM’DAN İTİBAREN YANACAĞI SÖYLENDİ

Ev sahiplerinden Rahmi Cinokur, yönetimle birçok kez toplantı yaptıklarını, kendilerine 1 Kasım'dan itibaren doğalgazlı olan kaloriferlerin yanacağının söylendiğini belirterek “ Ancak 10 gündür yanmadığı için evlerimizde battaniye ve elektrikli ısıtıcılarla ısınmaya çalışıyoruz. Çoğumuzun evinde çocuğu ve yaşlıları var. Hava sıcaklığı düştüğü için evlerde çok üşüyoruz. Bir an önce sorunun çözülmesini istiyoruz" dedi.

 

SORUNLARA ÇÖZÜM İSTEDİLER

Site sakinlerinden Öznur Uçar da, evde üşüdüklerini ifade ederek “Evde battaniyeye sarılıyoruz. Elektrikli sobalarda şalterleri attırıyor. Elektrikler de ısıtıcıları taşımıyor. Biz çalışan insanlarız, doğalgaz dışında bir çok sorunumuz var. Camlardan içeriye su giriyor. Yönetim 'bugün- yarın gelecek' diyerek bizleri oyalıyor" şeklinde konuştu. Gülten Yılmaz da " Evlerde bir çok sorun var. Bir çare bulunması lazım. Doğalgaz yanmıyor ama daha başka sorunlar da var. Yorganın, battaniyenin içerisine girerek ısınmaya çalışıyoruz" dedi. Site sakinleri, battaniyeli eylem yaparak sorunlarının biran önce çözülmesini istedi.
 

Haber / Cihangir ARIK

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10