Ulusal Gençlik Derneği kuruldu

Ulusal Gençlik Derneği Erdal Darçın’ın kurucu başkanlığında kuruldu. Ulusal Gençlik Derneği’nin dergah kapısı olmadığını söyleyen Erdal Darçın “Derneğimiz ülkemizi iç ve dÄ?

Bölgede Gündem 11.11.2012 21:55:00 0
Ulusal Gençlik Derneği kuruldu

 Çerkezköy Haber - Kısa bir süre önce kurulan Ulusal Gençlik Derneği tarafından düzenlenen basın açıklaması ile derneğin faaliyetleri anlatıldı. 

 

ATATÜRK’Ü ANDILAR

Önceki gün saat 13.30’da gerçekleştirilen basın toplantısında Ulusal Gençlik Derneği Başkanı Erdal Darçın derneğin faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu. Bu derneğin ihtiyaçtan dolayı açıldığını ifade eden Başkan Darçın “Derneğimiz ülkemizi iç ve dıştan bölmek isteyen güçlere karşı kavga ve kutuplaşmadan uzak ulusal birlik ve beraberliğimizin sağlanmasına katkı amacı ile bir toplumsal sorumluluk ve ihtiyaçtan kurulmuştur” diye konuştu.
 

“DERGAH KAPISI DEĞİLİZ”

Dernek olarak herkese kapılarının açık olduğunu söyleyen Darçın “Derneğimizin kapısı herkese açık, dernek dergah kapısı değil. Dernek olarak çocuklarımızın kavgadan uzak, dostça yaşamalarından yanayız. Logomuzdaki güvercin özgürlüğü, zeytindalı barışı, güneş ise Türkiye’de doğan özgürlük ve barışı temsil ediyor” dedi.
 

YENİ YÖNETİMİ TANITTI 

Derneğin resmi kuruluşunun 1 Ekim tarihinde olduğunu, 15 Ekim tarihinde ise derneğin yetki belgesini aldıklarını ifade eden Darçın “Geçici Yönetim Kurulu Başkanlığını ben yapıyorum. Başkan Yardımcılığını ise Niyazi Erbaş ve Ömer Ay yapacak. Ayrıca Sayman Volkan Dikici, Sekreter Mustafa Savaş, üyeler Güven Çoban ve Emrah Kibar yönetimimizde yer alıyor” dedi.
 

DERNEĞİN AMACI 

Ulusal Gençlik Derneği’nin amacından da bahseden Darçın “Sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesini ve geliştirilmesini sağlamak, bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek ve ülkemizin birlik ve beraberliğinin sağlanmasına katkıda bulunmak istiyoruz. Derneğimiz, din, dil, ırk, mezhep ve bölgecilik ayrımı yapmadan dostça kardeşçe bir arada yaşamı savunan, vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne bağlı, inançlarına saygılı, uyuşturucu gibi alışkanlıklardan uzak, vatana ve millete faydalı sağlıklı genç nesillerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacı ile kurulmuştur” dedi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10