Çerkezköy için olmazsa olmaz

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Çerkezköy’e Rehberlik Araştırma Merkezi açılması için düzenledikleri imza kampanyasında 2 bin 852 imza topladıklarınÄ?

Çerkezköy 12.11.2012 20:05:00 0
Çerkezköy için olmazsa olmaz

 ÇERKEZKÖY’E RAM AÇILMALI

Çerkezköy’de rehberlik Araştırma Merkezi açılmasını istediklerini söyleyen Çetinkaya “Biz dernek olarak, veliler, engelliler, engelli aileleri ve Çerkezköylülerle birlikte ilçeye rehberlik araştırma merkezi açılmasını istiyoruz. Topladığımız imzaları gerekirse Ankara’ya bizzat götüreceğiz” dedi.
 

OLUMSUZ CEVAP GELDİ

Milletvekillerinin, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın, partililerin duyarlılığı sayesinde Çerkezköy’de RAM açılacağına inandıklarını söyleyen Çetinkaya “Çerkezköy’e RAM açılması talebi ile ilgili 2007 ve 2009 yıllarında da İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazı yazılmıştı. Geçtiğimiz ay yeniden yazı yazdık ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden, talebin Milli Eğitim Bakanlığı Özel Hizmetler ve Rehberlik Hizmetleri genel Müdürlüğü’ne iletildiği fakat olumlu yanıt alınamadığına ilişkin cevap geldi. Çerkezköy’de önceki yıllara oranla engelli sayısı çoğaldı. Çerkezköy köylükten çıktı, şehir olma yolunda büyüyen, sürekli göç alan, genişleyen bir ilçe. Biz bu yazıyı kabul etmiyoruz. İl Milli Eğitim Müdürümüz Halis İşler’i bu konuda hassasiyete davet ediyoruz” diye konuştu.
 

ONLAR DA AÇILMASINI İSTİYOR

Çorlu RAM çalışanları ile de görüştüklerini belirten Çetinkaya “Onlar da yetişemediklerini, olumlu bir çalışma yapamadıklarını, 2-3 ay sonrasına randevu verdiklerini ve bu nedenle engellilerin durumu ile ilgili kopukluk olduğunu söylüyorlar. Onlar da Çerkezköy’de böyle bir merkez açılmasını istiyor” dedi.
 

AÇILMAMASI İÇİN HİÇBİR ENGEL YOK

Bir engellinin ve engelli ailesinin Çorlu’ya gidip gelmek için 2 araç değiştirmek zorunda kaldığını, toplu taşıma araçlarının engellilere uygun olmadığı dikkate alındığında bunun büyük bir zahmete neden olduğunu belirten Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, “Çerkezköy’de Müjgan-Serkan Karagöz Engelliler İlkokulu’nun yanı sıra 3 tane rehabilitasyon merkezi var. Çerkezköy Belediyesi’nin de engellilere verdiği değerle birlikte Çerkezköy’de RAM açılmaması konusunda hiçbir engel yok” diye konuştu.
 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10