Şehit üsteğmen Ersan Yenici son yolculuğuna uğurlandı

Siirt Pervari İlçesi’nde 10 Kasım Cumartesi günü düşen askeri helikopterde şehit olan evli ve 2 çocuk babası Jandarma Üsteğmen 29 yaşındaki Ersan Yenici, bin nüfusu olan Kırklareli’nin Babaeski İl

Bölgede Gündem 12.11.2012 20:06:00 0
Şehit üsteğmen Ersan Yenici son yolculuğuna uğurlandı

 KİMSEYİ SEVİNDİRMEYECEĞİZ

Şehidin 3 yaşındaki kızı Zeynep Dora'nın babasının fotoğrafına ve tabuta dokunması herkesi duygulandırırken; eşinin fotoğrafını göğsüne bastırıp bir an olsun elinden bırakmayan 27 yaşındaki Simge Yenici, "Ağlamak yok, kimseyi sevindirmeyeceğiz" diyerek metanetini korumaya çalıştı. Önceki gün uçakla Çorlu Havaalanı’na getirilen şehidin cenazesi, gece Babaeski Belediyesi’ne ait morgda bekletildi. Dün sabah ise Jandarma Üsteğmen Ersan Yenici’nin ay yıldızlı bayrağa sarılı cenazesini, askeri yetkililer morgdan alarak cenaze aracına taşıdı ve ardından cenaze, şehidin baba ocağı olan Kuleli Köyü’ndeki evinin önüne getirildi. Şehidin annesi Ayşe ve babası Ali, kardeşleri Ercan ve Hasan Yenici tabuta sarılarak ağladı.
 

TABUTUN BAŞINDAN AYRILMADILAR

Ayakta durmakta güçlük çeken şehidin eşi Simge Yenici ve kızları 3 yaşındaki Zeynep Dora ile 5 aylık Cemre Hüme, tabutun başından bir an olsun ayrılmadı. Şehidin kızı Zeynep'in babasının fotoğrafına ve tabuta dokunarak ağlaması herkesi duygulandırdı. Evin önünde yapılan duanın ardından şehit Üsteğmen Ersan Yenici’nin cenazesi, askerlerin omzunda köy camisine getirildi.
 

EŞİ DAHA FAZLA DAYANAMADI

Buradaki törene Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, CHP Kırklareli Milletvekilleri Turgut Dibek, Mehmet Siyam Kesimoğlu, Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, askeri yetkililer ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Camideki törende eşinin tabutunun yanından bir an olsun ayrılmayan Simge Yenici, daha fazla dayanamayarak şehit eşinin tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Cenaze namazı sırasında şehidin 5 aylık kızı Cemre Hüme yakınlarının kucağında uyurken, 3 yaşındaki kızı Zeynep Dora, her şeyden habersiz babasının fotoğrafına baktı. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit Üsteğmen Ersan Yenici köy mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.

 

Haber / Cihangir ARIK

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10