Türk ve Bulgar iş adamları buluştu

Tekirdağ Belediye Başkanlığı ve Ticaret Sanayi Odası tarafından organize edilen toplantıda Türk ve Bulgar iş adamları bir araya geldi.

Tekirdağ 13.11.2012 21:33:00 0
Türk ve Bulgar iş adamları buluştu
TOPLANTIDA BİR ARAYA GELDİLER
Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç ve Ticaret Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay başkanlık ederken, toplantıya Belediye Başkan yardımcıları Mehmet Özen, Eyüp Yiğiter, Doç. Dr. Rüya Yılmaz, Sinan Çetiz, Kent Konseyi Başkanı Levent Gündoğdu, Belediye Gençlik Spor Kulübü Başkanı Ali Kılıç, Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri ile Bulgaristan’dan da Pırmovay Belediye Başkanı Angel Papazov, Ram Trakia Genel Sekreteri İvan Varlykov, Sliven Belediye Başkan Yardımcısı Rumen Stoılov, Dimitrovgrad Belediye Başkan Yardımcısı Rosen Kuzev, Haskova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yancho Yanev, Plovdiv Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kırıl Tyulev, Sliven Belediye Meclis Üyesi Mustafa Mustafof ile birçok işadamı katıldı.
 

SANAYİCİYE DESTEK VERMEYE HAZIRIZ

Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç toplantıda yaptığı konuşmada, Bulgaristanlı işadamlarının Tekirdağ’a gelmesinin değişik faydalar getirmesini arzu ettiklerini söyledi. Yatırımların sadece ticarette değil sanayiyi de kapsamasını istediklerini dile getiren Dalgıç, “Birçok alanlarda da çalışmalar gerçekleştirdik, kültürel faaliyetleri de karşılıklı olarak gerçekleştiriyoruz. Bu toplantıların sonunda işbirliklerinin daha da güçlenerek gelişmesini istiyoruz. Yerel yönetimler olarak biz işadamlarına destek vermeye hazırız” dedi.
 

GELİRİMİZ ATRACAK

Tekirdağ ve Trakya hızla geliştiğini ve ihtiyaç olan alanlarda daha çok işbirliği yapmak istediklerini söyleyen Yerlikaya, “Karşılıklı işbirliği içinde olmak her iki tarafın da yararına olacaktır. Çalışmalarımızı merkezi hükümete iyi yansıtabilirsek onlardan destek isteyebiliriz” şeklinde konuştu. Büyükşehir ile ilgili de konuşan Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, “Yasa onaylandı. Bundan böyle gelirimiz epey artacak ve vergi gelirlerinin yüzde 5’i belediyeye aktarılacak” dedi.
 

VİZE PROBLEMİNİ ORTADAN KALDIRMALIYIZ

Tekirdağ Ticaret Odası Başkanı Cengiz Günay da Trakya’nın 5 bin üyesi olan en büyük oda olduklarını ifade ederek “Yatırımcılarımıza katkı veriyoruz. Bulgaristan’daki gelişmeleri de düzenlediğimiz inceleme gezileriyle yakından takip ediyoruz. Yalnız vize konusunda Ticaret Odası olarak büyük sıkıntı çekiyoruz. Daha iyi işbirliği yapabilmemiz için vize problemlerimizi ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bu sorunu da merkezi hükümete iletmenizi istiyoruz” dedi. Her iki ülke arasında işbirliğinin artarak devam edeceğine inandığını anlatan Pırmovay Belediye Başkanı Angel Papazov ise “İki ülke arasındaki ticaret alanı çok geniş.
 

TÜRKİYE’NİN AB’YE GİRMEYE İHTİYACI YOK

Türkiye ile olan ilişkimizin devamını sağlamamız gerekiyor’’ dedi. Haskova Ticaret Odasının çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Başkan Yancho Yanev de yerel veya Avrupa Birliği projelerinde Türkiye ile ortak çalışmak istediklerini söyledi. Ram Trakia Belediyeler Birliği Genel Sekreteri İvan Varlykov “20 yıl önce ben Türkiye Avrupa Birliği’ne giremez diyordum, herkes bana kızıyordu ama şimdi de diyorum ki Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmeye ihtiyacı yok, çünkü Türkiye kendine yetiyor” dedi. Türkiye ile işbirliği yapmak istediklerini ifade eden Sliven Belediye Başkan Yardımcısı Rumen Stoılov da, Türkiye’nin iyi bir partner olduğunu dile getirdi.
 
 

Haber / Cihangir ARIK

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10