İlk teşvik belgesi Çorlu’ya

Trakya Kalkınma Ajansı ilk teşvik belgesini Çorlu’da faaliyet gösteren Aysaç Mühendislik Saç Metal Demir Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne verdi.

Çorlu 13.11.2012 21:33:00 0
İlk teşvik belgesi Çorlu’ya
TAKİP VE İZLEMEYİ KALKINMA AJANSLARI YAPACAK
Ekonomi Bakanlığı tarafından nihai onayı verilen yatırım teşvik belgesi, firma yetkililerine Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün tarafından teslim edildi. TRAKYAKA’nın verdiği ilk teşvik belgesi olması nedeniyle heyecanlı olduğunu söyleyen Üstün “Bundan sonra 1 ila 10 milyon TL arasındaki yatırımlar için yatırımcılar bulundukları illerden sorumlu kalkınma ajanslarına da müracaat edebilecekler. Ayrıca bugüne kadar verilmiş tüm teşvik belgeli yatırımların takip ve izlemeleri de Kalkınma Ajansları tarafından yapılacak. Genel Teşvik uygulamaları kapsamında yer alan yatırımlarda Trakya Kalkınma Ajansı’nın Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’deki yatırım destek ofisleri hizmet vermeye devam edecek. Düzenlemeyle kalkınma ajanslarının sorumluluk sahası da genişlemiş oldu” dedi.
 

BAŞKA YATIRIMLAR DA VAR

Aysaç Mühendislik Saç Metal Demir Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi yetkilisi Ramazan Yaman da, bu düzenlemeyle işleyişin hızlandığını ve teşvik belgesi almanın kolaylaştığını, üç yıllık destek süresinde yapmayı planladıkları başka yatırımlar da olduğunu ifade etti. 10 Haziran 2012’de yayımlanan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Bakanlar Kurulu Kararı ve uygulama tebliği ile Kalkınma Ajansları da teşvik belgesi düzenleyebilecek yerel birimler arasında yerini almıştı.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10