2013 tahmini bütçesi 37 milyon TL

Kapaklı Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı Olağan Toplantısı’nın 2.oturumu dün yapıldı. Ankara’da bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın katılmadığı toplantıya İrfan

Çerkezköy 13.11.2012 21:37:00 0
2013 tahmini bütçesi 37 milyon TL

 Çerkezköy Haber - Kapaklı Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı’nın ikinci oturumu dün saat 14.00’da Belediye Başkan Vekili İrfan Demir başkanlığında yapıldı. 

 

ŞEHİTE RAHMET DİLEDİ

Toplantıya, Ankara’da bulunan Kapaklı Belediyesi Başkanı İrfan Mandalı’nın yanı sıra meclis üyeleri Kenan Efeoğlu, Salih Bezgin, Ali Doğuş, Mustafa Serat ve Erol Özkan da katılmadı. Toplantı 10 Kasım Cumartesi günü Siirt’in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit düşen Çerkezköylü Jandarma Uzman Çavuş Dinçer Ersoy’u rahmetle andıklarını ifade eden Kapaklı Belediye Başkan Vekili İrfan Demir “Helikopter kazasında hayatını kaybeden şehidimizi Çerkezköy’de mahşeri bir kalabalık ile son yolculuğuna uğurladık. Meclis üyeleri adına ve Kapaklı halkı adına yakınlarına baş sağlığı diliyorum” dedi. 

 

2013 YILINDA TAHMİNİ BÜTÇE 37 MİLYON

Gündemin ilk maddesinde bir önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen 2013 yılı mali yılı gelir ve gider bütçesi ile ilgili komisyon raporu görüşüldü. Komisyonca görüşülen ilgili maddede tahmini bütçe 37 milyon TL olarak belirlenirken, 2012 yılına oranla 2013 yılı tahmin, bütçesinde yüzde 10.45 artış olduğu bildirildi. 2012 yılında ise bütçenin gerçekleşme oranının yüzde 70’lerde olduğu ve yıl sonuna kadar yüzde 80 düzeyinde gerçekleşme olmasının beklendiği ifade edildi. İlgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

 

SUYA ZAM YAPILMADI

Bir önceki oturumda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen 2013 mali yılı gelir tarifeleri ile ilgili komisyon raporu da karara bağlandı. Komisyonun aldığı karar neticesinde suya zam yapılmazken, bütçe tarifelerine ise ortalama yüzde 10 zam yapılması oy birliği ile kabul edildi. 2013 mali yılında görev yapacak olan itfaiye ve zabıta memurlarına verilecek olan fazla mesai ücreti de tespit edildi. İlgili gündem maddesi kapsamında bütçe kanunda yer alan 219 TL’lik rakam oy birliği ile kabul edildi.

 

KATI ATIK FİYATLARI BELİRLENDİ

2.oturumun son gündem maddesinde ise bir önceki oturumda, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Serat tarafından sunulan Katı Atık Bertarafı ücretlerinin yeniden belirlenmesi talebine ilişkin komisyon raporu görüşüldü. Katı atık ve bertaraf fiyatları konusunda komisyon üyeleri meskenlerden 5 TL, fabrikalardan ise kişi başına 2.60 TL alınması yönünde karar alırken, komisyonun tavsiye kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi.
 
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10