Sürücülere KGS uyarısı

Köprü ve otoyollarda kartla geçişi sağlayan Kartlı Geçiş Sistemi (KGS), 1 Ocak 2013 tarihi itibarıyla devre dışı kalacak.

14.11.2012 20:35:00 0
Sürücülere KGS uyarısı
1 OCAK’TA DEVRE DIŞI KALACAK
PTT Genel Müdürü Osman Tural, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı koordinatörlüğünde, Karayolları Genel Müdürlüğü ile yaptıkları anlaşma kapsamında 17 Eylül itibarıyla uygulamaya konan HGS'nin, KGS'nin yerini almak üzere dizayn edildiğini belirterek, KGS'nin 1 Ocak 2013 itibarıyla yok olacağını söyledi. Tüm PTT merkez ve şubelerinde HGS etiketi satışı yaptıklarını ve satış için otoyol ve köprülerde de yeni PTT şubeleri açtıklarını ifade eden Tural, KGS kartı sahiplerinin bu hizmetten yararlanabilmeleri için HGS uygulamasına geçmeleri gerektiğini belirtti.
 

200 BİNE YAKIN SATIŞ YAPILDI

Şu ana kadar yaklaşık 200 bine yakın HGS ile ilgili etiket sattıklarını fakat, yıl sonuna kadar değiştirilmesi gereken etiket sayısının 5 milyon civarında olduğunu ifade eden Tural, sürücülerin sıkıntı yaşamaması için biran evvel kartlarını yıl sonuna kadar değiştirmelerini istedi.
 

KUYRUK VE ZAMAN KAYBI ENGELLENECEK

İstasyonların yazılımlarını tamamlar tamamlamaz satış ve dolum yapabileceğini, bankaların da bu konudaki yazılım çalışmalarına devam ettiğini söyleyen Tural, KGS’de oluşan kuyrukları ve zaman kaybını HGS ile önlemeyi amaçladıklarını belirtti. 
 

Haber / Gökhan TEKER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10