İşverenler ve iş arayanlar burada buluşacak

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından açılan 2011 yılı Sosyo-ekonomik Mali Destek programı kapsamında Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen İş’te Çorlu Projesi’nin tanıtım

Bölgede Gündem 14.11.2012 20:39:00 0
İşverenler ve iş arayanlar burada buluşacak
PROJENİN TANITIMI YAPILDI
Toplantıya Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Güleroğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Serkan Ercili, Mehmet Ağu, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün ve proje kapsamında anket çalışmalarını yürüterek raporları hazırlayan Aksoy Araştırma firmasının temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Çorlu TSO Başkanı İsmail Güleroğlu bu projeye 5 ay önce başladıklarını ifade ederek “Kalkınma Ajansı sunduğumuz projeye onay verdi ve değerlendirmeler sonunda projeyi uygulamaya başladık. Proje ile Çorlu TSO Trakya'da ilk defa uygulayacağı yazılım ve oluşturacak internet sitesi yoluyla iş arayanları ve işverenleri tek noktada buluşturup, bölge istihdamına katkı sağlayacak. Umarım projemiz ve internet sitemiz başarılı olur. Proje kapsamında, bölgedeki pasif işsizliği azaltıcı önlemler almayı da hedefliyoruz. Bölgede, aktif istihdamı ve niteliklere sahip işsizlerin meslek ve öğrenimlerine uygun işlerde çalışmasını sağlamayı, bölgede, işçi ve işvereni özellikleri dahilinde maliyet gerektirmeden ortak paydada buluşturmayı planlıyoruz” dedi.
 

2014-2018 PLANINI HAZIRLIYORUZ

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün ise; bu çalışmayı hayata geçiren Çorlu TSO’ya teşekkür ederek “Çorlu TSO'nun hazırladığı bu rapor, kağıda basılacak ve bir kenarda kalacak rapor değil. Biz bölge planı yapıyoruz. 2014-2018 planını hazırlıyoruz. Trakya Kalkınma Ajansı bölgesi olan Tekirdağ, Edirne, Kırklareli illerinin tamamın kapsamayacak belki ama yine de bölgeyle ilgili elimizde bir veri olacak" dedi.
 

20 MİLYONLUK KAYNAK

Yeni hibe programına çıkmayı düşündüklerini de belirten Üstün; "Kesin olmamakla birlikte yeni bir hibe programı hazırlığı içerisindeyiz. 20 milyona yakın bir kaynak aktaracağız. Çorlu TSO Başkanının yanında söylüyorum ki yeni projelerle bize gelmelerini bekliyoruz" diye konuştu.
 

Haber / Sevim BOZKURT

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10