Türkiye'nin göçle mücadelesi etkileyici

İngiltere'nin Göçten Sorumlu Bakanı Mark Harper, Türkiye'nin genel olarak yasa dışı göçle ilgili yaptığı mücadele çalışmalarını etkileyici bulduğunu belirtti.

Bölgede Gündem 14.11.2012 21:02:00 0
Türkiye

 Çerkezköy Haber - İngiltere'nin Göçten Sorumlu Bakanı Mark Harper, beraberindeki heyetle Edirne Valisi Hasan Duruer'i makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından 'yasa dışı göçle mücadele' konusunda toplantı yapıldı. Toplantının ardından Göçten Sorumlu Bakan Mark Harper ve beraberindekiler, Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Yabancılar Geri Gönderme Merkezi'ne geçip, kaçaklar için yapılan revir, yatakhane, yemekhane ve yaşam alanlarını gezerek merkezle ilgili bilgi aldı.

 

MÜCADELESİ ETKİLEYİCİ

Türkiye'nin yasa dışı göçle ilgili mücadelesinin 'etkileyici' olduğunu söyleyen Mark Harper, “Edirne'de yapılan çalışmalara şahit oldum, gerçekten çok başarılı çalışmalara imza atılıyor. Türk kurum ve birimleriyle iade merkezleri kurulması için çalışmalar yürütüyoruz. Britanya ile Türkiye bu alandaki işbirliğimizi daha da geliştirerek sınırların korunması için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
 

TÜRKİYE AB ÜYESİ OLACAK

Edirne'nin coğrafi konumu bakımından yasa dışı göç konusunda önemli bir alanda olduğunu ifade eden Bakan Mark Harper “Edirne coğrafi konumu itibariyle bu alanda önemli sıkıntılara ev sahipliği yapmak zorunda kalıyor. Yasa dışı göçle ilgili çalışmalar gerçekten kolay değil ve zorlayıcı sınırlara gelebiliyor. Bu da Türkiye'nin komşu ülkeleri Bulgaristan ve Yunanistan'la yakın işbirliği içerisinde olmasını gerektiriyor. Ümit ediyorum Türkiye Avrupa Birliği'nin üye ülkelerinden biri olacak. Diğer Avrupa Birliği'ne üye ülkelerden de benzer bir desteği teşvik etmeye devam ediyoruz” dedi.
 

TÜRKİYE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPIYOR

Edirne Valisi Hasan Duruer de yasa dışı göçle mücadele konusunda Türkiye'nin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yaptığını ifade ederek, güçün sadece bizim değil dünyanın sorunu ve aynı zamanda bir insanlık dramı olduğunu söyledi. İnsanların sadece sınırda yakalanması değil, barınma ihtiyaçları, iaşesi, ifadesi, onların hastalık durumunda hastaneye sevk edilmesi konusunda da önemli gayretlerin gösterildiğini belirten Duruer, “Geri kabul merkezinde her türlü imkanları sağlıyoruz. Türkiye üzerine düşeni fazlasıyla yerine getiriyor” diye konuştu.
 

YUNANİSTAN'A GİTTİ

Edirne'deki incelemelerinin ardından İngiltere'nin Göçten Sorumlu Bakanı Mark Harper ve beraberindeki heyet, Pazarkule Sınır Kapısı'ndan Yunanistan'a geçerek oradaki çalışmaları inceledi.
 

Haber / Cihangir ARIK

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10