Takım olarak BAL’ı hedefliyoruz

Bu yıl Süper Amatör Lig’de mücadele edecek olan Velimeşe Belediyespor’un formasını terletecek olan Hasan Barut ve Tuna Akgüneş 2012-2013 futbol sezonu öncesi Çerkezköy HABER’e değerlendirmelerde bulundu.

Çerkezköy 15.11.2012 20:02:00 0
Takım olarak BAL’ı hedefliyoruz

 Çerkezköy Haber - Çerkezköyspor’da uzun yıllar görev yapan Hasan Barut ve Veliköyspor’da üç yıl futbol oynadıktan sonra bu yıl Velimeşe Belediyespor ile anlaşan 22 yaşındaki Tuna Akgüneş yeni sezon öncesi takımı değerlendirerek hedefleri ile ilgili açıklamalarda bulundular. 

 

“ŞAMPİYONLUK İSTİYORUZ”

Çerkezköy HABER’e açıklamalarda bulunan golcü oyuncu Hasan Barut “Velimeşe Belediyespor olarak 2012-2013 sezonunda şampiyonluk hedefliyoruz. Gerek Belediye Başkanımız Rasim Yüksel gerekse sponsorların desteği ile çok güçlü bir takım oluşturduk. Takımımızda bu yıl yetenekli ve profesyonelliğe adım atacak birçok arkadaşımız bulunuyor. Bu yıl aramıza katılan Tuna’yı çok beğeniyorum. Tuna için Velimeşe Belediyespor, güzel bir basamak olacaktır” dedi.
 

“ÇERKEZKÖY’ÜN GENÇLERİNE SAHİP ÇIKILSIN”

Tuna gibi birçok oyuncunun Çerkezköy’de bulunduğu, ancak bazı yöneticilerin yetenekli oyunculara sahip çıkmadığını söyleyen Barut “Çerkezköy’ün bağrından yetişmiş genç kardeşlerimiz kendi ilçesinin takımlarında yer bulmakta zorlanıyorlar. Kendileri dışarıda oynamak istemiyorlar. Çerkezköy’de bulunan kulüplerden isteğim yetenekli çocuklara sahip çıksınlar. Yöneticiler, dışarıdan çok para verip oyuncu getireceklerine Çerkezköy’ün çocuklarına sahip çıksınlar. Yöneticiler takım için ihtiyaç gerekiyorsa ellerini ceplerine atsınlar. Kulüp yöneticilerinin maddiyatı düşünmemeleri lazım. Birilerine güvenip yöneticilik yapılmaz” diye konuştu.
 

“BURUK ŞEKİLDE AYRILDIM”

Uzun yıllar formasını terlettiği Çerkezköyspor’dan buruk bir şekilde ayrıldığını da ifade eden Barut “1998-2004 yılları arasında o zamanki adı ile Çerkezköy Belediyespor’da başarılı bir şekilde takımımı temsil ettim. Velimeşe Belediyespor, İstanbul Beylikdüzüspor, Veliköspor ve Vizespor’da oynadıktan sonra 2011 yılında tekrar Çerkezköyspor’a döndüm. Bir yıl boyunca gerek teknik heyet ile gerekse yönetimle ters düşerek takımdan buruk bir şekilde ayrıldım. Hasan Barut gider, ancak Çerkezköyspor kimseye kalmayacaktır” diye konuştu.
 

“DIŞARDAN GELENLER ÜSTTE TUTULUYOR”

Çerkezköyspor’da son dönemlerde yanlış çalışmalar yapıldığını öne süren Barut “Yanlış yollardan ve yanlış yapılan transferlerle başarı elde edilmiyor. Çerkezköyspor’da son yıllarda alt yapıya önem verilmiyor. Bu takım için doğru kararlar verildiği takdirde başarı gelecektir. Çerkezköyspor’un stadyumu yok ve alt yapı ile ilgili herhangi bir çalışma yok. Büyüklerimiz gençlerimize güvensinler ve sahip çıksınlar. Dışardan gelen oyuncular hep üstte tutuluyor ve kendi çocuklarımız ise takımlarında dışlanıyor” dedi.
 

“FUTBOLU BIRAKACAĞIM”

Futbolu Velimeşe Belediyespor’da bırakacağını söyleyen Barut “29 yaşındayım ve bazı insanlar yüzünden futbolu bırakacağım. Velimeşe Belediyespor ile Süper Amatör Lig’de şampiyon olursak, bir sene Bölgesel Amatör Lig’de oynayıp futbolu bırakabilirim. Bıraktıktan sonra futboldan uzak kalmayacağım. Yapacağımız projelerle gençlerimize destek olmaya çalışacağız. Ayrıca doğru insanlarla bir araya gelerek birlikte önemli çalışmalara imza atmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
 

“ÜÇ PUAN İSTİYORUZ”

Süper Amatör Lig’de ilk haftada Çorlu Gençlerbirliğispor’a konuk olacaklarını söyleyen Barut “Bu hafta lig başlıyor. Takım olarak yeni sezona çok iyi hazırlandık. Bu hafta karşı karşıya geleceğimiz Çorlu Gençlerbirliğispor karşısında üç puan ile ayrılmayı hedefliyoruz. Velimeşe Belediyespor olarak amacımız güzel ve başarılı bir sezon geçirmektir. Yönetime ve teknik heyetimize güveniyoruz. Takımda abi kardeş ilişkileri üst seviyededir.
Hasan Barut tecrübesi ve futbol anlayışı ile elinden geldiğince Velimeşe Belediyespor’un başarı için ter dökecektir” dedi.
 
“LİGE HAZIR HALE GELDİK”
Velimeşe Belediyespor’a bu yıl transfer olan Tuna Akgüneş ise yeni sezon öncesi heyecanlı olduğunu söyleyerek “Pınarcaspor alt yapısında yetiştikten sonra Veliköyspor’a transfer oldum. Üç yıl boyunca Veliköyspor formasını başarılı bir şekilde terlettim. 2012-2013 sezonu öncesi Velimeşe Belediyespor Teknik Direktörü Elvan Tok hocamızın isteği doğrultusunda takıma transfer oldum. Geçtiğimiz sezon şampiyonluğu son haftalarda kaybeden takımımızda bu yıl hedefler çok büyük. İyi bir hazırlık dönemi geçirerek genç kadromuzla lige hazırlandık. Antrenmanlarda Hasan Barut’un destekleri ile takıma çok çabuk adapte oldum. İnşallah Velimeşe Belediyespor forması ile beni destekleyenleri en iyi şekilde temsil etmek istiyorum” diye konuştu.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10