Kapaklı’nın geleceği sağlam temellerde atıldı

TBMM Genel Kurulu'nda, 13 İlde Büyükşehir Belediyesi Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı kabul edildikten sonra, geçtiğimiz günlerde Ankara

Çerkezköy 15.11.2012 21:35:00 0
Kapaklı’nın geleceği sağlam temellerde atıldı
HİZMETLER STANDART HALE GELECEK
Büyükşehir belediyeleri bütçeden daha fazla pay aldıkları için bu illerin bütçeden aldıkları payın büyüyeceğini belirten Başkan Mandalı, yatırımlar doğrudan merkezden geldiği için kalkınma ve yapılanmanın da daha hızlı gerçekleşeceğini ifade etti. Belediyecilik faaliyetlerinin tek elden ve daha koordineli bir şekilde yürütülebileceğini ve böylece hizmetlerin standart hale geleceğini, kent görünümüne, imajına daha çok önem verileceğini söyleyen Mandalı “Bunun yanı sıra artan bütçe ile daha çok proje hayata geçirilecek. İller ve ilçeler daha çok yatırımcıyı çekecek. Bu yatırım, kalkınma hareketleri istihdamı dolayısı ile şehre olan ilgiyi arttıracak. Büyükşehir olmanın avantajı ile buna yakışır bir kent yaratmak için yeni tesis, park, bahçe, bina yapımı için birçok yeni projeler oluşacak” dedi.
 

KAPAKLI’DA YATIRIMLAR ARTACAK

Büyükşehir Yasası ile birlikte yatırımların da artacağını söyleyen Mandalı, “Kapaklımız için yeniden imar planları hazırlanacak. Belediyeler olarak spor, kültür tesisleri, otoparklar, toptancı halleri, bulvar, cadde gibi alanlar inşa edeceğiz. Tüm bu hareketlilik, gayrimenkul piyasasını da canlandıracak önemli bir etken olacak. Yeni projeler ve yeni yatırım alanları ile birlikte alternatif yerler arayan yatırımcıya da fırsatlar doğacak” diye konuştu.
 

MADDİ VE MANEVİ AÇIDAN GÜÇLENECEK

Kapaklının sürekli gelişen ve değişim içinde olan, altyapı yenileme çalışmaları çalışmalarının yoğunluğu içinde olan  bir kent olduğunu ifade eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Kapaklımız yatırımları ve iş kolları dolayısıyla dikkat çeken, büyümeye açık ve sürekli gelişen bir kenttir. Tekirdağ’ın büyükşehir olmasıyla birlikte ilçemiz de, maddi ve manevi açıdan daha da güçlenecek. Gayrimenkul piyasasına yapacağı katkının yanı sıra ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda değişimlerin yaşanması kaçınılmaz olacak. Sahip olduğu sosyo-ekonomik yapısı, sanayisi, bulunduğu coğrafik konumu, gelişmiş şehir kimliği, nüfus yoğunluğu, ilçe olacak koşulları fazlasıyla taşıyan beldemiz, ilçe statüsüne kavuşarak geleceğini artık daha sağlam temellere attı” dedi.
 

TEŞEKKÜR ETTİ

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan mandalı, Kapaklı’nın ilçe statüsüne alınması dolayısıyla devlet yetkililerine, bölge milletvekillerine, belediye başkan yardımcılarına, meclis üyelerine, belediye personeline, derneklere, sivil toplum kuruluşlarına, siyasi parti temsilcilerine, muhtarlara, okul müdürlerine ve Kapaklı halkına da teşekkür etti.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10