12 kilometrelik tır kuyruğu

Bulgaristan'daki Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda başlatılan yenileme çalışmaları nedeniyle Kapıkule Gümrük Kapısı'ndan yurt dışına çıkış yapacak ihraç ürünü yüklü 400?

Bölgede Gündem 18.11.2012 15:00:00 0
12 kilometrelik tır kuyruğu

 Çerkezköy Haber - Bulgaristan, Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda yenileme çalışmalarına başladı. Önceki hafta başlayan ve 2 yıl sürmesi beklenen tadilat Türkiye'den Bulgaristan'a giriş- çıkış yapacak TIR sürücülerine zor anlar yaşattı.

 

MAĞDUR OLUYORUZ

Bulgaristan'a çıkış yapmak isteyen 400’e yakın tır, Türk tarafından yaklaşık 12 kilometrelik kuyruk oluşturdu. Her hafta kuyrukta uzun süre beklemek zorunda kaldıklarını ifade eden TIR sürücüleri, kuyruk sorununa çözüm bulunmasını istedi. Gaziantep'ten Polonya'ya yük taşıdığını belirten tır sürücüsü Yasin Canpolat, "Bu sabah 09.00'da sıraya girdim. Buradaki kuyruk en az 2 gün sürer diye tahmin ediyorum. Kapıkule'nin içerisi de kalabalık. Burada çok mağdur oluyoruz. Yeme- içme sıkıntımız da var” dedi.
 

KESİN ÇÖZÜMLER GEREKİYOR

Sırbistan'a yük taşıyan Gökhan Üstün ise, kuyruğun neden bu kadar uzadığını anlamadığını ifade ederek “Bir çözüm istiyoruz. Sabaha kadar iyi çalıştı, sabahtan bu saate kadar hala ilerleyemedik" dedi. Tır sürücülerinden Ünal Öztürk de sınırda 20 yıldır aynı sorunların devam ettiğini ifade ederek “Burada tır parkı olması gerekiyor. O zaman kimse kimsenin sırasına girmez, yiyecek- içecek olur. Bir an önce bu konuda kesin çözümler gerekiyor" diye konuştu.
 

İŞLEMLER YÜZDE 50’YE İNDİRİLDİ

Kuyruğun Bulgaristan sınır kapısındaki tadilattan kaynaklandığını ifade eden Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın da “Bulgaristan tarafında yenileme inşaatı başladı. Bu nedenle giriş çıkış işlemleri yüzde 50'ye kadar indirildi. Orada tırlar için 2 kantar vardı, biri şuanda inşaat nedeniyle devre dışı bu yüzden de alımları güç şekilde yapılıyor. Bu yüzden bizim tarafımızdaki kuyruklarda uzadı. Güzergahı uygun olan tır şoförlerinin çıkış yapmak üzere Hamzabeyli veya İpsala Gümrük Kapılarını tercih etmelerini öneriyoruz" dedi.
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10