Eğitim yöneticileri buluştu

Birincisi 15 Eylül tarihinde yapılan “Eğitim Yöneticileri Buluşmaları”nın 2.si önceki gün Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Binası Konferans Salonu’nda Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya başkanlı?

Tekirdağ 18.11.2012 15:05:00 0
Eğitim yöneticileri buluştu
2.Sİ DÜZENLENDİ
İl Merkezi ve ilçelerdeki tüm okul idarecilerinin katılımı ile gerçekleştirilen ve bu doğrultuda da okulların sorunları üzerine değerlendirmelerin yapıldığı “2. Eğitim Yöneticileri Buluşmaları” toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı. Toplantıda konuşan Vali Ali Yerlikaya, bir önceki toplantıdan bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 

SORUNLARIN TESPİTİ VE ÇÖZÜMÜ

İlk toplantıdan bugüne kadar geçen süre içerisinde okul idarelerinden gelen okulların onarım talepleri doğrultusunda, bundan sonra çalışmaların yapılacağını ve 2007 yılından önce il genelinde yapılan 241 okulun depremsellik etüdüyle ilgili de çalışmaların olacağını ifade eden Vali Yerlikaya, Bu tür toplantıların var olan sorunların tespiti ve çözüme kavuşturulması için önemli olduğunu ve bundan sonra da bu toplantıların devam edeceğini söyledi.
 

OKUL AİLE BİRLİKLERİ DE YER ALMALI

Geçen hafta yapılan “Okul Aile Birliği Başkanları” toplantısına da değinen Vali Yerlikaya, okul çevrelerinde bulunan internet kafelerin ve buna benzer, öğrencilerin ders motivasyonunu olumsuz etkileyen yerlerin öğrenciler için daha güvenli hale getirilmesi ile ilgili Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmaların önemine vurgu yaparak bu çalışmaların daha da etkin hale gelebilmesi için okul idarecileri ile birlikte okul aile birliklerinin de bu çalışmaların içerisinde yer almasını ve kontrole katkıda bulunmalarını istedi.
 
 

SERTİFİKALARI VERİLDİ

Vali Yerlikaya’nın konuşmasının ardından toplantı soru cevap şeklinde devam etti. Toplantının sonunda Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda kantinler başta olmak üzere gıda satışı yapılan yerlerin denetimi ve öğrencilerin dengesiz beslenme neticesinde obeziteye yakalanmaması için düzenlenen “Beslenme Dostu Okul” konulu proje kapsamında Vali Ali Yerlikaya, sertifika alan 75 okuldan 10’unun okul yöneticilerine sertifikalarını verdi. Toplantıya Vali Yardımcısı ve Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Yel, Vali Yardımcısı Zeki Kaya, İlçe Kaymakamları, İl Genel Meclisi Başkanı Orhan Perçinlioğlu ve üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Şube Müdürleri, Halk Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Mahmut Akdağ ve okul idarecileri katıldı.
 

 

Haber / Sevim BOZKURT

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10