Biriktirmenin yolu dilden geçer

Çerkezköy Haber - Özel Optimed Hastanesi tarafından çalışanlarına yönelik “İletişim” konulu bilgilendirme semineri düzenlendi. İletişim Uzmanı Nilgün Ulu tarafından verilen seminerde katılÄ?

Çerkezköy 18.11.2012 15:06:00 0
Biriktirmenin yolu dilden geçer

 Çerkezköy Haber – Özel Optimed Hastanesi tarafından önceki gün saat 14.30’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda çalışanlarına yönelik iletişim konulu seminer düzenlendi. Seminere Özel Optimed Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Ayhan Arslan, Optimed Hastanesi Doktoru Nevzat Koç, Başhemşire Sevda Sümbül, İşletme Direktör Yardımcısı Elçin Süleymanoğlu, Satın Alma Müdürü Canan Soyak, Halkla İlişkiler Sorumlusu Selda Karacalar ile hastane personeli katıldı.

 

SAĞLIK ÇOK YÖNLÜ BİR SÜREÇ

Seminer öncesi konuşma yapan Özel Optimed Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Ayhan Arslan, sağlık hizmetinin çok yönlü bir süreç olduğunu ifade ederek “Sağlığın mükemmelliği yalnızca hizmet değil, toplumu etkilemektedir. Sağlık hizmetlerinin başında hizmetin kalitesi yer alıyor. Hizmet kalitesi ile algılanan sadece tıbbi hizmetler değildir. Bir hasta hastane kapısından itibaren herkesin genel tutumunu, ortak davranışlarını ve kendilerine gösterilen güler yüzlü davranışların önemine bakar. Hasta hastaneye geldiği zaman olumsuz algı ile gelir. Kapıda kendisini karşılayan sağlık çalışanı bunu bilerek hizmete hazır olmalıdır” diye konuştu.
 
 

AMAÇLARINDAN BAHSETTİ

Bu eğitimlerin amaçlarından bahseden Arslan “Kurum kültürümüzü geliştirmek, sürekliliği sağlamak, hizmet kalitesini en üst seviyeye çıkartmak ve devamlılığını sağlayacak kuruma özgü bir programdır. Bu amaçla yola çıkarak gelen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Başarılı bir yıl diliyorum” dedi. 
 

“BİRİKTİRMENİN YOLU DİLDEN GEÇER”

İletişimin herkesin doğduğu andan itibaren başladığını söyleyen İletişim Uzmanı Nilgün Ulu da “İnsanoğlu, tam tanımı hala yapılamayan, gücünün sınırları gücümüzle varılan noktada dahi henüz tam kesinleşmemiş, hem büyülü hem de büyücü bir varlıktır. İçinde olduğu evreni tanımaya ve tanımlamaya çalışan yaşamı boyu anlam arayışı içinde olan bu yorucu yolculukta kendini bulduğu kadar kaybetme olasılığını da barındıran muhteşem bir varlıktır. Tüm canlılar yaşar ve öğrenir ama biriktiremez. Biriktirmenin yolu “dilden” geçer. Yani bir başka deyişle iletişim, her şeyden önce yaşamsal varlığımız için kaçınılmaz ve mutlak bir araçtır” diye konuştu. 
 
 

“TEMEL UNSUR ANLAMAKTIR”

İletişimimin tanımından bahseden Ulu “Pek çok değişik tanımı yapılsa da iletişim temelde bilgi vermeyi ve diğerlerinden bilgi almayı içerir. Dinamik bir süreçtir. Bu nedenle bu durumdan diğerine farklılık gösterir. Bir başka deyişle iletişim temel olarak bu duygu ve düşünce alışverişini yürütme düzenidir. Buradaki temel unsur sadece anlamaktır. İletişimi başlatan kişi kendisini anlatmanın derdindedir. Tek amaç ise anlaşılmaktır” ifadesini kullandı.

 

“SENDEN DEĞİL, BENDEN ÖTÜRÜDÜR”

“İletişimin aşk, sevgi ve nefret ürettiğini inanıyoruz” diyen Ulu “Dostluğun, düşmanlığın, savaşın ve barışın tek sorumlusu iletişim oluveriyor. Trafik kazalarının sebebinin trafik canavarı olması gibi bir durumdur. Tavuk yumurta hikayesine benzetilmeye çalışılır. Oysa ki bunları üreten insanın ve onun kurduğu ilişkinin düzeyidir. İyiyi, kötüyü, üreten, iletişim denilen bağımsız bir varlık değildir. Elbette iletişimde üretilir ama o bir araçtır. Her ne kadar bazıları için kabullenmek zor da olsa olan biter her şeyde büyük bir “ben” payı vardır. Aslında çoğu şey senden değil, benden ötürüdür. Zaten iki insanın iyi geçinmesi için kusursuz olmak gerekmez, birbirlerinin kusurlarını hoş görmek gerekir” şeklinde konuştu.
 

“GERÇEK KAZANÇLAR GÖNÜLDE BİRİKENLERDİR”

İletişimin birbiri içine geçmiş ve pek çok faktörü içinde barından çok yönlü bir süreç ve insanoğlunun kendisi gibi karmaşık bir kavram olduğunu ifade eden Ulu “Bununla beraber özetle denilebilir ki iletişim canlıların birbirini var etme sanatıdır. Var olmanın yolu da yürekten geçer. Biriktirdiğin maddesel unsurlar, gerçek kazançların değildir. Bu nedenle sana var olmanın içsel huzurunu sağlayamazlar. Gerçek kazançlar gönülde birikenlerdir. Bilmediğin yarına yürürken, yolculukta yanına kattığın omzundaki ellerdir. İletişim benimle başlar, beni anlamama yardım ettiği ölçüde başarı olasılığım artar. O ben ki varlığını ruhuna borçludur” dedi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10