Arıtma Tesislerini inceledi

Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan, önceki gün saat 10.00´da Su Arıtma Tesislerine teknik gezi düzenleyerek çalışmaları yerinde inceledi.

Bölgede Gündem 20.11.2012 14:03:00 0
Arıtma Tesislerini inceledi
DÜNYA STANDARTLARI SEVİYESİNE GELDİ
Terfi İstasyonu’nda basın mensuplarına bilgiler veren Başkan Çağlayan, barajda bulunan ham suyun kalitesinin oldukça düşük olduğunu, yapılan çalışmalar ile suyun dünya standartları seviyesine geldiğini, çalışmaların sonunda suyun kalitesinin daha da artacağını düşündüklerini ve gerekli kurumlar ile yazışmaların yapıldığını, mutlak suretle yazışma sonuçlarının takip edildiğini ifade etti.
 

SUYUN RENGİNİ VE KOKUSUNU DEĞİŞTİRECEĞİZ

Kullanılan suyun rengini ve kokusunu düzeltmek için havalandırma sistemi kurduklarını ifade eden Çağlayan, “Depo kısmında suya hava basarak suyun rengini ve kokusunu önemli derecede değiştireceğiz. Sistem yeni kuruluğundan veriler yaklaşık olarak 10 veya 15 gün sonra elimizde olacak. Şuana kadar barajımızdan gelen su oldukça manganlıydı fakat çalışmalarımız ile birlikte bu mangan oranı düşecek” dedi.  
 

NUMUNE ALIMLARI DEVAM EDİYOR

Arıtma Tesislerinde de incelemelerde bulunan Çağlayan “Bir metre küp suya 5 birim hava basılıyor. Mangan fazla olduğundan suyun rengi kötü bir hal almaktadır. Gece saatlerinde gelen şikâyetler üzerine numuneler alınıp, vatandaşlara sonuçları için geri dönüşü yapılıyor. Ayrıca yurtlardan, sokak çeşmelerinden numune alımları devam ediyor. Bu konu hakkında elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” dedi. Başkan Çağlayan, laboratuar bölümünde ne tür işlemlerin yapıldığı, alınan numunelerin nasıl sonuçlar verdiği, Armağan Barajı’ndan bir kolun Kırklareli’ne içme suyu olarak bağlanacağı konularında da açıklama yaptı.
 
 

Haber / Cihangir ARIK

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10