YKK’dan okula bilgisayar sınıfı

Çerkezköy Tepe İlkokulu’na YKK Metal ve Plastik Ürünleri Ticaret ve Sanayi A.Ş tarafından Bilgisayar Laboratuarı kuruldu.

Çerkezköy 20.11.2012 20:21:00 0
YKK’dan okula bilgisayar sınıfı

 Çerkezköy Haber - 2002 yılından bu güne kadar her yıl Çerkezköy’de bir okulda bilgisayar laboratuarı oluşturan YKK A.Ş, bu yılki çalışmalarını Tepe İlkokulu’nda gerçekleştirdi.

 

 HER YIL BİR OKUL

YKK tarafından kurulan Bilgisayar Laboratuarının açılışı dün saat 11.00’da gerçekleştirildi. Merkezi Japonya’da bulunun YKK Metal ve Plastik Ürünleri Ticaret ve Sanayi A.Ş’nin, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Atatürk Mahallesi 9. Sokak’ta faaliyet gösteren fabrikasının Genel Müdürü Koichi Honda, Fabrika Müdürü Minom Meleda, Müdür Yardımcısı Cezmi Baykal ve İnsan Kaynakları Müdürü Hakan Bilgin tarafından Tepe İlköğretim Okulu’na 21 adet son sistem bilgisayar, akıllı tahta ve projeksiyon cihazı hediye edildi.

 

 

 ÖĞRENCİLER DAHA İYİ EĞİTİM ALACAK

Tepe İlkokulu laboratuar sınıfında öğrenciler ile sohbet eden Fabrikası Genel Müdürü Koichi Honda, öğrencilere “Bizim şirketimizi daha önce duymuş muydunuz” sorusunu sordu. Öğrencilerin “hayır” cevabını vermesi üzerine Koichi Honda fabrikaları hakkında öğrencilere bilgi vererek “YKK olarak dünya ülkelerinin birçoğunda faaliyet gösteriyoruz” dedi. Kurulan bilgisayar laboratuarı   sayesinde öğrencilerin daha iyi eğitim alacağına inandığını ifade eden Honda, “Şirketimizin fabrikasının olduğu her yerde, bu gibi hizmetleri öğrencilerimize sunmayı ilke edindik. Amacımız eğitimin çok daha iyi seviyelerde verilmesidir. Sizler yarın okullarınızı bitirdikten sonra bize başvurun. Sizlerin başarılı birer insan olacağınıza inanıyorum. Şirketimizin başarılı insanları ihtiyacı her zaman olacaktır” dedi.

 

 

MERKEZİ JAPONYA

Bir öğrencinin şirketin merkezinin nerede olduğunu sorması üzerine Koichi Honda “Şirketimizin merkezi Japonya’da olup, dünyanın birçok ülkesinde şubesi bulunmaktadır. 1934’de Japonya’da kurulmuş olan ilk fabrikamızın kurucusu maalesef ki şimdi aramızda bulunmuyor. Ölümü sonrasında oğlu tarafından YKK varlığını sürdürmeye çalışıyor” dedi.

 

ÖĞRENECEĞİM

Altı aydır Çerkezköy’de bulunduğunu söyleyen Honda “Çerkezköy’e gelmeden önce Almanya’daki Şirketin şubesinde aynı görevi yapıyordum. Türkçe’yi öğrenmeye çalışıyorum. İlerleyen zamanlarda bunu gerçekleştirdiğim zaman, sizinle aramızda tercüman olmadan konuşma imkânı bulmanın keyfini yaşayacağım” diye konuştu.

 

 

 TEŞEKKÜR ETTİ

Açılışa katılan Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan da, Tepe İlköğretim Okulu’na kurdukları bilgisayar laboratuarı dolayısıyla YKK Genel Müdürü Koichi Honda’ya teşekkür ederek, eğitime katkılarından dolayı Koichi Honda’ya plaket takdim etti. Açılış törenine Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, YKK Genel Müdürü Koichi Honda, Fabrika Müdürü Minom Meleda, Fabrika Müdür Yardımcısı Cezmi Baykal, İnsan Kaynakları Müdürü Hakan Bilgin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hüseyin Erdoğan ve Hüseyin Yaşar, Tepe İlkokulu Müdürü Fahrettin Karaman, İl Genel Meclis Üyeleri Ercan Çorbacı, Abdurrahman Çiçek ve Hasan Karaca, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli ve bazı okulların müdürleri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.  

 

Haber / Asim YAVUZ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10