Fazla tahsilatlar için son 2 gün

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası 2009-2011 yılları arasında üyelerden fazla alınan yaklaşık 1.5 milyon TL’ye yakın bedeli üyelere geri ödeyecek. Geri ödemeye ilişkin başvurular 22 Kasım’da sona

Çerkezköy 20.11.2012 20:21:00 0
Fazla tahsilatlar için son 2 gün

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası 2009-2011 yılları arasında üyelerden fazla alınan yaklaşık 1.5 milyon TL’ye yakın fazla tahsilatın geri ödenmesine ilişkin süre daralıyor.

 

SON 2 GÜN

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişleri tarafından yapılan incelemede, odadan kapasite, ekspertiz ve bilirkişi raporu alan gerçek ve tüzel kişilerden meclisçe belirlenen rapor ücretlerine ilave olarak sair gelir adı altında fazla tahsilat yapıldığı, 01/01/2006 tarihinden 29/04/2011 tarihine kadar odaya kaydı yapılan gerçek ve tüzel kişilerden alınan kayıt ücretlerinden meclisçe belirlenerek uygulamaya konulan kayıt ücretlerinin üzerinde ücret tahsil edildiği tespit edilmiş ve 5174 sayılı kanunun 24’üncü maddesine aykırı olarak tahsil edilmiş olan fazla tahsilatların iade edilmesi gerektiği ifade edilmiş, bunun üzerine, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi Bakanlığın talimatına istinaden 1999-2011 yılları arasında alınan fazla bedelleri firmalara iade edilmesi kararını almıştı.
 

1.5 MİLYON TL

ÇTSO’dan 500’e yakın sanayi firmasına toplam 901 bin 916,79 TL sair gelir ödenecek. Yüzlerce ticaret erbabına iade edilecek fazla tahsilat ise yaklaşık 414 bin TL olarak açıklandı. Oda tarafından, hem odanın duyuru panosuna asılan, hem de resmi internet sitesinden duyurulan listelerde ismi olan üyeler, fazla tahsilatlarını almak için dilekçe ile odaya başvurabilecek. 22 Kasım’a kadar alınmayan fazla tahsilatlar odaya gelir olarak kaydedilecek.
 

DİLEKÇELER DEĞERLENDİRİLECEK

Fazla tahsilat yapılan firmalar ve bu firmalara ödenecek fazla tahsilatları bakanlık müfettişleri tarafından belirlendiğini söyleyen Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, başvuruların sona ermesinin ardından dilekçelerin kontrol edileceğini ve değerlendirileceğini ifade ederek “Değerlendirmenin ardından ödemelerin ne zaman yapılacağını üyelerimize bildireceğiz. Odamıza borcu olanlarla mahsuplaşacağız” dedi.
 

BİZ BUNLARI KUCAĞIMIZDA BULDUK

Bu fazla tahsilatların kendilerinden önceki yönetimler tarafından alındığını ve odaya hizmet binası ile Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi yapımında kullanıldığını ifade eden Tever “Biz yönetim olarak tüm bu sorunları kucağımızda bulduk. Okul yaptırdık diye övünen bizden önceki yönetimler ve oda kurulduğundan beri yöneticilik yapanlar para almak için ilk önce koşan kişiler oldu. Bu fazla tahsilatlar bizim dönemimizde değil, onların döneminde alındı” dedi.
 

ALNIMIZ AÇIK

Yeni yönetim olarak alınlarının açık olduğunu ifade eden Tever “Paramız da var. Bütçemizi güzel ayarladık. Sanayicilerimizin bazıları fazla tahsilatları geri almıyor. Bu sanayicilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 

TOPLANTIYI SABAH YAPMAYA KALKTILAR

Pazartesi günü yeterli çoğunluk sağlanamadığı için gerçekleştirilemeyen ÇTSO meclis toplantısı ile ilgili de konuşan Tever “Arkadaşlar sabah saat 09.00’da toplantı yapmaya kalktı. Bu nedenle yeterli çoğunluk sağlanamamıştır” ifadelerini kullandı.
 

BİRKAÇ AYLIĞINA KİMSE SEÇİLMEK İSTEMEZ

Hafta sonu gerçekleştirilen, boşalan meclis üyelikleri seçimi ile ilgili de konuşan Tever, “Kimse birkaç aylığına meclis üyesi olmak istemedi. Artık mevcut meclis olarak seçimlere kadar yolumuza devam edeceğiz” dedi. 
 
 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10