İşçilerden vergi kesintisine protesto

Türk-İş’e bağlı Harb İş Sendikası Çorlu Şubesi tarafından maaşlardan yüksek düzeyde vergi kesintisi yapıldığı gerekçesiyle basın açıklaması yapıldı.

Çorlu 23.11.2012 20:40:00 0
İşçilerden vergi kesintisine protesto
SLOGANLAR ATARAK YÜRÜDÜLER
Sendikanın Nusratiye Mahallesi’nde Canan Sokak üzerinde bulunan şube binasında iş çıkışında toplanan yaklaşık 200 işçi ellerindeki ay yıldızlı bayraklarla Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Yolda sloganlar atarak meydana gelen grup adına basın açıklaması yapan şube başkanı Mustafa Şener, ekonomik krizden en çok etkilenen işçilerden kesilen verginin adaletsiz olduğunu savunarak “Vergi cenneti olan ülkemizde gelir vergisindeki yüksek oranlar yüzünden vergi yükü altında ezilen biz emekçiler 2013 bütçe kanunu görüşmeleri başlamadan mevcut siyasal iktidara ve tüm siyasi partilere sesleniyoruz. Vergi adaleti sağlanana kadar yılmadan seslenmeye devam edeceğiz. Küresel ekonomide en çok etkilenen kesim olan biz işçilerin en önemli sorunlarından birisi hiç kuşkusuz adaletsiz vergi sistemidir” dedi.
 

ÇALIŞANLAR ADALETSİZLİKLE KARŞILAŞIYOR

Doğrudan alınan vergilerin yüksekliği yanında dolaylı vergiler ile çalışanların ikinci kez adaletsizlikte karşılaştığını ve mağdur olduğunu ifade eden Şener “Temel bir ilke olan az kazanılandan az, çok kazanılandan çok vergi alınması ne yazık ki ülkemizde uygulanmaktadır. Bu nedenle bizlere altı ayda bir yapılan zamlar, vergi oranlarının artması nedeniyle ücretlerimizde düşüşe neden olmaktadır. Enflasyona bağlı olarak ücretlerimize yapılan artış bizlerin cebine girmeden vergi olarak geri alınmaktadır. Ülkemizde vergi sorunu tartışılırken, vergi adaletinden pek bahsedilmiyor. Aslında vergi yükünün toplumda adil bir şekilde dağıtılması verginin doğuşu kadar eski bir prensiptir. Ayrıca bu prensin zaman içinde ekonomik ve sosyal şartlara uyumlu olarak daha gelişmiştir” diye konuştu.
 

DÜNYA REKORTMENİ

İşçilerden alınan gelir vergileri ve harcama vergilerinin oranında Türkiye’nin dünya rekortmeni olduğunu ifade eden Şener “Toplam vergilerin yüzde doksan biri bir iş yerinde çalışan işçinin gelir vergileri elektrik, doğalgaz, akaryakıt, telefon gider harcamalarından alınan vergilerdir. Bu gelir vergisi ve diğer vergilerdeki yüksek oranlar sadece Türk Harb- İş Sendikası’nın 23 bin işçisinin sorunu olmamalıdır” şeklinde konuştu. Atılan sloganların ardından toplanan işçiler sessizce dağıldı.
 

Haber / Gökhan TEKER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10