Öğretmenlerden halaylı kutlama

Raif Dinçkök İlkokulu’nda, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı gerçekleştirildi. Dün saat 13.30’da düzenlenen programa Okul Müdürü Mervan Yıldız, öğretmenler, Okul Aile BirliÄ?

Çerkezköy 23.11.2012 20:43:00 0
Öğretmenlerden halaylı kutlama
EN MUKADDES GÖREVDİR
Öğretmen mesleğinin  mukaddes bir görev olduğunu ifade eden  Raif Dinçkök İlkokulu Müdürü Mervan Yıldız “Bu gün kutlamakta olduğumuz öğretmenler gününde, içimizden bazıları, ömrünü bu meslek içerisinde geçirmekte iken, bazılarımız da göreve yeni başlamaktayız. Biz bu kutsal görevi yaparken, her zaman yanıbaşımızda olan velilerimiz, okula aile birliği başkanı ve üyelerimiz ile sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Biz öğretmenlerin bu ulvi görevi icra edebilmelerine, bu okul binamızı yaptırarak imkan tanıyan Raif Dinçkök’ü de rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.
 

ÇABA İÇİNDE OLMALIYIZ

Öğretmenliğin sorumluluk isteyen bir görev olduğunu ifade eden  Mervan Yıldız “Bugün ve yarını gelecek zamanlara taşıyacak olan çocuklarımızın yetiştirilmesinde en büyük amil olan öğretmenlik mesleği, görevlerin en değerli ve en sorumluluk taşıyanıdır. Bu nedenle, ne kadar önem arz eden bir mesleği icra ettiğimizin bilincinde olarak, daha iyi, daha kaliteli hizmet vermenin çabası içerisinde bulunmalıyız” diye konuştu.
 

HİZMETTE 33. YIL

Hangi mevki ve makam olursa olsun, asıl gayenin insanlığa hizmet olması gerektiğini vurgulayan Yıldız, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı. Öğretmenler Günü kutlama programına daha sonra  öğretmelik mesleğinde 33’üncü yılını dolduran Hüseyin Turan ve yaklaşık 30 yıldır öğretmenlik yapan Berrin Şenyer ile hizmetli kadrosunda emekliliğini dolduran Mehmet Gani’ye, okul Müdürü Mervan Yıldız tarafından hediyeler verildi.
 

ÖLÜMSÜZ MESLEK

Programda konuşan Hüseyin Turan, öğretmenliğin en mukaddes görev olduğunu vurgulayarak, “Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir. Ürünü insan olan öğretmenlik, mutluluğu, huzuru temin açısından  oldukça önemlidir. Bizleri, yüce gayemize ulaştıran bir amaçtır öğretmenlik. Öğretmenin görevi, gücü oranında erdemli toplum yetişmesine katkı sağlamaktır. İnsan, yaratılmışların en seçkini, en donanımlısı en bilinçli olanıdır. Ancak aynı zamanda en vahşi, en acımasız, en anlaşılmaz davranışların da sahibidir. Onun içindir ki insan  hayatında eğitim, son derece önemli  ve etkilidir” dedi.
 
 

İDİALLERİMİZİ AKTARMALIYIZ

 Öğretmenliğin ilk gün heyecanını hissedilerek yapılması gerektiğini ifade eden Hüseyin Turan “Öğretmen her zaman  bu önemin yegane amilidir. Çok önemli değerlerin genellikle çıkarlara dönüştürüldüğü  günümüzde, bu yüce sanatı en güzel  biçimde icra etmek durumundayız. Bunun içinde, ilk günkü heyecanımızı diri tutmalı, ideallerimizi çocuklarımıza aktarmalıyız. Ülkemizin refah ve mutluluğu  hiç şüphesiz ki bu onuru taşıyan fedakar ve cefakar öğretmenlerimiz sayesinde var olacaktır” diyerek meslektaşlarının öğretmenler günün kutladı.
 
 

EĞLENDİREN  KUTLAMA

Öğretmenler Günü kutlama programı okul öğretmenlerinden oluşan koronun seslendirdiği şarkı ve türkülerle devam etti. Öğrenci, öğretmen ve velilerin, severek neşe içerisinde izlemiş oldukları koro, zaman zamanda salonda bulunanların oynamasına vesile oldu. Öğretmenler korosu ‘Gesi Bağlar, Kaşların Karasına, İzmir’in Kavakları, Sevda Olmasaydı, Çay Elinden Öteye ve Ağrı dağından Uçtum’ parçalarını seslendirdi. Öğretmenler şarkılar eşliğinde oynayarak ve halay çekerek gönüllerince eğlendi. Programda Raif Dinçkök İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Serpil Serpeçek tarafından öğretmenlere hediyeler  verildi. Program öğretmenler odasında, öğretmenlerin hazırlayıp, birbirlerine ikram ettikleri  yiyecek ve içecekler eşliğinde yapılan sohbetle son buldu.
 
 

Haber / Asim YAVUZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10