Yarınlar, öğretmenlerimize emanettir

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, “Yarınımız sizlere emanettir. Sizler bizim için dünün Türkiye’sini inşa etmiş, bugün için var güc

Tekirdağ 23.11.2012 21:56:00 0
Yarınlar, öğretmenlerimize emanettir

 Çerkezköy Haber - Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya yayınladığı mesajla tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

 

DÜNYANIN EN KUTSAL MESLEĞİ

Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği'ni 24 Kasım 1928 tarihinde kabul ettiğini anımsatan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, “24 Kasım tarihini ‘Öğretmenler Günü’ olarak kabul etmemizin 31. yılını büyük bir coşkuyla kutlamanın onurunu yaşıyoruz. Dünyanın en kutsal ve en eski mesleklerinden olan öğretmenlik, geçmişte olduğu gibi günümüzde de bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecinde öncü rolünü sürdürmektedir” dedi.
 

SORUMLULUKLARINIZ HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR

Eğitim ve bilişim teknolojilerindeki gelişmelerin, öğretmenlerin öncü rolünü daha da belirginleştirdiğini ifade eden Yerlikaya, “Büyük önderimiz Atatürk’ün ‘öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacak’ sözü ışığında, genç kuşakların gerekli donanıma sahip, üretken ve girişimci bireyler olarak yetiştirilmesindeki görev ve sorumluluklarınız, her geçen gün daha da büyük önem kazanmaktadır” ifadelerini kullandı.
 

DİPLOMA ARTIK YETERLİ OLMUYOR

Değişen küresel koşullarda, diplomanın artık yeterli bir araç olmaktan çıktığını kaydeden Ali Yerlikaya, mesleki bilginin diğer üstün vasıflarla da desteklenmesi gerektiğini belirtti. Bunu sağlayacak olanların, eğitimin temel unsuru öğretmenler olduğunu kaydeden Yerlikaya, “Bizlerden geleceği devralacak yavrularımızı sevgiyle, eğitimle, öğretimle besleyen sizler, bir insan yetiştirmenin verdiği mutluluğu mesleğinizin manevi karşılığı olarak değerlendirerek, görevlerin en soylusunu icra ediyorsunuz” diye konuştu.

 

SEVGİ DİLİNİ İLKE EDİNDİNİZ

Öğretmenlerin kutsal bir mesleğin seçkin temsilcileri olduğunu söyleyen Vali Yerlikaya, “Yarınımız sizlere emanettir. Sizler bizim için dünün Türkiye’sini inşa etmiş, bugün için var gücüyle çalışan ve gelecek için de gece gündüz demeden düşünen, sevgi dilini ilke edinmiş bir anlayış ile hareket eden gönül insanlarısınız” dedi.
 

ŞEHİT ÖĞRETMENLERİ UNUTMADI

Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, görevleri başında şehit olan tüm öğretmenlerimizi rahmetle anan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, “Tekirdağ başta olmak üzere, emekli olan öğretmenlerimize sağlık ve esenlik içinde uzun ömürler diliyorum. Hâlen görevlerinin başında bulunan tüm eğitim idarecilerimiz ve öğretmenlerimizi de kutluyorum” diye konuştu.
 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10