Kapaklı Belediyesi'nden ''5'' yıldızlı yemek

Kapaklı Belediyesi, beldede eğitim veren öğretmenleri, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla düzenlediği yemekte ağırladı. Önceki gün 19.00-23.00 saatleri arasında Golden Palas Otel’de düz

Çerkezköy 25.11.2012 16:33:00 0
Kapaklı Belediyesi
BİLGİ VE AYDINLANMANIN ÖNCÜLERİ
Türk öğretmeninin toplumdaki yerini ve önemini anlatmak, emekli öğretmenleri saygı ile anmak ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlere mesleklerinin yüceliğini hissettirmek amacıyla, 24 Kasım’ın 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlandığını anımsatan Başkan Mandalı, öğretmenlerin, tarih boyunca bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olduklarını ifade etti.
 

EN BÜYÜK MUTLULUKLARI OLUMLU HİZMETLERDE BULUNMAKTIR

Atatürk’ün geleceğin teminatı olan gençlerin milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler olarak yetişmesini arzu ettiğini söyleyen Mandalı, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı tek bir toplum halinde yaşatır; ya da bir milleti kölelik ve fakirliğe terk eder’ sözünün de önemine dikkat çekti. “Sevgisini ve saygısını hiç kaybetmeden, hoşgörü ile tüm çocukları kendi evladı gibi yetiştiren öğretmenlerin en büyük mutluluğu, öğrencilerinin aldıkları eğitimin karşılığını vermeleri ve olumlu hizmetlerde bulunmalarıdır” diyen Başkan Mandalı öğretmenlerin bazen mesleği uğruna evini, eşini, çocuğunu dahi unuttuğunu ifade ederek, öğretmenlere şükranlarını sundu. Konuşmasını şiirle sonlandıran Mandalı, tüm öğretmenlere meslek hataylarında başarılar diledi.
 

BİR GÜN DEĞİL, HER GÜN ANILMALI

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal da yemekte yaptığı konuşmada, geleceğin Türkiyesi’ni öğretmenlerin inşa ettiğini vurgulayarak, öğretmenlerin yılda bir kez değil, her gün anılması gerektiğini söyledi. Zenginal, Mustafa Kemal Atatürk’ün de ‘Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ sözü ile öğretmenliğin kutsallığına vurgu yaptığını belirtti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, bu geceyi düzenleyen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Kapaklı Belediyesi çalışanlarına teşekkür etti.
 
 

EMEKLİ ÖĞRETMENLERE PLAKET

Kapaklı Çok Programlı Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Dilek Yaprak’ın konuşmasının ardından, program, Kapaklı Belediyesi tarafından öğretmenler için hazırlanan video gösterimi ile devam etti. Programda, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, emekli öğretmenlere de plaket takdim etti. Programda Kapaklı Belediyesi’nin 2004 yılından bu yana yaptığı çalışmalar da sunum eşliğinde anlatıldı. Yemek ve müzik ile devam eden programın ardından, misafirleri kapıda karşılayan Başkan Mandalı yine misafirlerini kapıya kadar uğurladı. Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen öğretmenler günü etkinliğine Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal’ın yanı sıra İrfan Mandalı’nın kızları Arzu Mandalı Sucu, Aysun Mandalı, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcıları Adem Sekmen, Serpil Sevgi, Mustafa Serat, Kapaklı Belediyesi İmar İşleri Müdürü Halil İbrahim Erkan ve Zabıta Müdürü Hilmi Gökçe, okul müdürleri, idareciler, öğretmenler ve aileleri katıldı. Yemeğe katılan öğretmenlere Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı tarafından çeşitli hediyeler verildi.
 
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10