Olaylı maçın galibi Çerkezköyspor oldu

Bölgesel Amatör Lig sekizinci hafta karşılaşmasında Çerkezköyspor Tekirdağspor’u konuk etti. Rakibi karşısında maç boyunca etkili bir futbol ortaya koyan Çerkezköyspor Fırat’ın ayağından b

26.11.2012 18:46:00 0
Olaylı maçın galibi Çerkezköyspor oldu

 Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Çerkezköyspor ile Tekirdağspor Çerkezköy Mustafa Uğraş Stadyumunda karşı karşıya geldi.

 

BAŞKANLARDA İZLEDİ

Pazar günü saat 13.30’da oynanan karşılaşmaya ev sahibi ekip Çerkezköyspor 1-Muzaffer, 92-Hakan, 53-Gökhan, 54-Cihan, 59-Mesut, 5-Bekir, 17-Oğuz, 14-Mesut, 61-Okan, 7-Fırat, 11-Emrah Pazar ilk onbiri ile çıkarken, konuk ekip Tekirdağspor ise karşılaşmaya 35-İlker, 81-Şener, 5-Özkan, 23-Burak, 3-Mustafa, 53-Orhan, 59-Taygun, 15-Celil, 53-Nazım, 10-Bülent, 77-Birol kadrosu ile mücadele etti. Her iki takımın taraftarları tribünleri hınca hınç doldururken, karşılaşmayı Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Tekirdağspor Başkanı Gürsel Erbap, Çerkezköyspor Başkanı Ahmet Korkmaz da izledi.
 

ÇERKEZKÖYSPOR GOLE ÇOK YAKLAŞTI

Karşılaşma Çerkezköyspor’un başlama vuruşu ile başlarken, ilk dakikalarda her iki takımda kontrollü bir futbol ortaya koydu. İlerleyen dakikalara doğru ataklarını sıklaştıran Çerkezköyspor’da 4.dakikada orta sahanının beyni Bekir orta alanda topu kaptı. Kalecinin önde olduğunu gören Bekir’in vuruşu üstten auta çıktı. 11.dakikada Oğuz ile gelişen atakta Emrah topla buluştu. Emrah topu bekletmeden Mesut’a aktardı. Kaleci İlker ile karşı karşıya kalan Mesut’un vuruşu auta çıktı.
 

OĞUZ İLE ÖNEMLİ POZİSYONU DEĞERLENDİREMEDİ

Ataklarını devam ettiren Çerkezköyspor 14.dakikada gole tekrar yaklaştı. Orta alandan topu kapan Mesut bekletmeden topu Oğuz’la buluşturdu. Sağ kanatta kaleci ile karşı karşıya kalan Oğuz’un vuruşunu İlker kontrol etti. 17.dakikada Tekirdağspor atağında Orhan sol kanattan ilerledi. Ceza sahası içine yaptığı ortayı iyi takip eden Bülent’in vuruşunu Muzaffer mükemmel çıkardı. 35.dakikada korner atışında aralarında tartışma yaşayan Okan Çebi ile Özkan karşılaşmanın hakemi tarafından sarı kart ile cezalandırıldı.
 

İLK DEVREDEN GOL ÇIKMADI

Taraftarının desteği ile gol arayan Çerkezköyspor istediği pozisyonları bir türlü bulamazken, Tekirdağspor ise Çerkezköyspor savunmasını geçmekte zorlandı. 40.dakikada gelişen Çerkezköyspor atağında Mesut topla buluştu. Seri çalımlarla ceza sahası içine giren Mesut’un vuruşunu kaleci İlker çıkardı. İlk devrenin kalan dakikalarında her iki takımında geliştirdiği ataklardan gol sesi çıkmadı.
 

OKAN DİREĞİ GEÇEMEDİ

İlk devre atak bir futbol ortaya koyan Çerkezköyspor etkinliğini de ikinci devre de sürdürdü. Karşılaşmanın ikinci devresinin ilk ciddi atağını 53.dakikada Çerkezköyspor yakaladı. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası dışında Okan topla buluştu. Rakibini oyundan düşüren Okan’ın jeneriklik vuruşu üst direğe çarparak oyuna döndü. Önüne düşen topu iyi takip eden Oğuz kötü bir vuruş gerçekleştirerek topu auta attı. 65.dakikada Okan tekrar toplu buluştu. Özkan’ı geçtikten sonra şutunu çeken Okan’ın vuruşunu kaleci İlker iki hamlede kontrol etti.
 

ŞAFAK ESKİ TAKIMINA KARŞI

Tekirdağspor’un ikinci devrede ki en önemli atağı karşılaşmanın 68.dakikada gelişti. Kullanılan korner atışında Çerkezköyspor savunması topu uzaklaştıramadı. Topu takip eden Özkan’ın vuruşu üstten auta çıktı. 70.dakikada Fırat’ın kullandığı kornerde Tekirdağspor savunması topu uzaklaştırdı. Ceza sahası dışında topla buluşan Bekir’in vuruşu üstten auta çıktı. 75.dakikada Tekirdağspor’da tecrübeli oyuncu Celil çıkarken, yerine ise Çerkezköyspor altyapısından yetişen ve bu yıl Tekirdağspor’un başarısı için ter döken Şafak Torin dahil oldu. Oyuna girdikten sonra ilk kez topla buluşan Şafak 76.dakikada önemli bir pozisyonu değerlendiremedi. Orta alanda yaşanan karambolde topla buluşan Şafak’ın vuruşunu Muzaffer köşeden çıkarttı.
 

FIRAT ÇERKEZKÖYSPOR’U ÖNE GEÇİRDİ

Çerkezköyspor’da da günün etkisiz isimlerinden Emrah Pazar yerini Aykut’a bıraktı. Ataklarını sıklaştıran Çerkezköyspor 82.dakikada golü buldu. Orta alanda hızlı çıkan Çerkezköyspor’da araya atılan topu iyi takip eden Fırat rakip savunmayı geçtikten sonra Kaleci İlker’in solundan topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Fırat ve Çerkezköyspor’lu oyuncular golün sevincini taraftarları ile paylaşırken, Tekirdağspor oyuncuları bu pozisyonda Fırat’ın faul yaptığı gerekçesi ile uzun süre itiraz etti.
 

ORTALIK KARIŞTI

82.dakikada gelen golden sonra ortalık savaş alanına dönüştü. Golün ardından Çerkezköyspor’lu Fırat’ın gol sevincini hazmedemeyen Tekirdağspor taraftarları sahaya yabancı madde atarken, maçı takip eden basın mensupları da zaman zaman yabancı cisimlerin hedefi oldu. Ortamın sakinleşmesi ile birlikte yarıda kalan karşılaşmanın son dakikaları büyük çekişmeye sahne oldu. Rakibi karşısında bulduğu golle rahatlayan Çerkezköyspor kalan dakikalarda kontrollü bir oyun ortaya koyarken, karşılaşmada mağlup durumda bulunan Tekirdağspor ise kalan dakikalarda istediğini elde edemedi. Karşılaşmanın hakemi Yavuz Başoğlu oynanmış olarak yedi dakika uzatma gösterdi. Uzatma dakikalarında gelişen ataklarda başka gol karşılaşmada Çerkezköyspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.
 

OLAYLAR KONTROL ALTINA ALINDI

Karşılaşmanın bitiş düdüğünün çalması ile birlikte tribünlerde başlayan gerginlik sahaya da sıçradı. İki takım oyuncuları arasında çıkan tartışma yöneticilerin ve teknik heyetin araya girmesi ile kontrol altına alındı. Olayları fitilleyen Tekirdağspor taraftarları ise yoğun güvenlik önlemleri polis eskortu eşliğinde stadyumdan ayrıldı.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10