Kapaklı Sahası, çim saha oluyor

Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği Kapaklı Sahası’nın zemini ihalesini kazanan firmanın en kısa zamanda çalışmalara başlayacaÄ?

Çerkezköy 26.11.2012 18:52:00 0
Kapaklı Sahası, çim saha oluyor
YER TESLİMİ YAPILDI
Toprak saha olan Kapaklı Sahası’nın çim sahaya dönüştürüleceğini ifade eden Kapaklıspor Kulübü Başkanı Zafer Çavuş, ihaleyi kazanan Nurteks firmasına geçtiğimiz günlerde yer tesliminin yapıldığını ifade etti. Mevcut Kapaklı Sahası’nın bulunduğu yerin önceleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün bünyesinde olduğunu anımsatan Çavuş, Kapaklı Belediyesi ve Kapaklıspor’un 2010 yılında, alanın tesis ve stat yapma şartıyla kendilerine t5ahsis edilmesi için başvuruda bulunduğunu söyledi. Başvurunun değerlendirildiğini belirten Çavuş, 11 yıl yerel yönetim tarafından Gençlik İl Müdürlüğü tarafından şartlı spor tesis yapılması hususunda protokolün imzalandığını ifade etti.
 

SUNİ ÇİM YAPILACAK

Kapaklı Belediyesi’nin 2011 yılında gerçekleştirdiği meclis toplantısında yapılacak stadyuma 1 milyon 250 bin TL’lik ödenek ayırdığını anımsatan Çavuş, ihale sürecinde ihaleye katılan bazı firmaların itirazda bulunduğunu ifade ederek “Kamu İhale Kurumu değerlendirmelerini tamamladı ve firmaya yetkiyi verdi” dedi. İlk etapta sadece zeminin suni çim yapılacağını söyleyen Kapaklıspor Kulübü Başkanı Zafer Çavuş, “Yapılacak olan Kapaklı Sahası Fenerbahçe Spor Kulübünün Dereağzı tesisleri gibi olacak. Suni çim ile birlikte ilk etapta yedek kulübeleri, koşu pisti ve ışıklandırma sistemi yapılacak” diyerek, mevcut yapılacak sahanın yanına sosyal tesis yapılması, kulüp yönetim odaları, soyunma odaları, lokal, dinlenme salonu ve yatakhane yapılması konusunda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne dilekçe verdiklerini belirtti.
 

25 BİN KİŞİLİK STADYUM

Kapaklı Stadyumunun suni çim işlemlerinin tamamlanmasının ardından 25 bin dönümlük alanının sosyal tesis olarak değerlendirileceğini belirten Çavuş, stadyumun 105x65 boyunda ve UEFA kriterlerinde olacağını söyledi. Bu tesislerin yapılması ile birlikte Kapaklı’ya 25 bin kişilik bir stadyum kazandıracaklarını söyleyen Çavuş, Sentetik çim konusunda kaliteli bir saha olacak. Kapaklı’ya kazandırılması beklenen stadyumun firması ise iki ay içinde ilk çalışmaların sona ereceğini bildirdiler” diyerek Kapaklı Stadyumu’nun Kapaklı halkına hayırlı olmasını temenni etti.
 

BAL LİGİNİ İSTİYORUZ”

Yapılacak tesisle gençlerin önünün daha da açılacağını söyleyen Çavuş, gençlerin modern ve nezih ortamlarda spor yapma imkanına sahip olacaklarını belirtti. Bu işi gönülden yapacak eğitimciler ve antrenörler ile çalışmak istediklerini ifade eden Çavuş, Kapaklıspor yönetimi olarak takıma ellerinden geldiğince destekte bulunmaya çalıştıklarını, tesisler tamamlandıktan sonra Kapaklıspor’u Bölgesel Amatör Lig’e yükselmek için de tüm imkanları seferber edeceklerini söyledi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10