Çetinkaya, etkinliklerin desteklenmesini istedi

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Engellilik Bilincini Oluşturma Gurubu, ilçede bazı anasınıfı ve ilkokullarda gerçekleştirmiş oldukları etkinliklerin yetkili kurumlar tarafından desteklenerek geni?

Çerkezköy 1.12.2012 00:53:00 0
Çetinkaya, etkinliklerin desteklenmesini istedi
YETKİLİLER DESTEK OLMALIDIR
Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya engelilik bilincinin artırılmasını sağlamak amacıyla bugüne kadar yapmış oldukları çalışmaların yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla Valilikle irtibata geçti. Bundan önce sakatlılık bilincine dair,  kreş, anasınıfları ve ilkokullarda yapmış oldukları sunumların tasvip görmesinin, kendilerini sevindirdiğini ifade eden Çetinkaya, “Sakatlanma nedenlerini arkadaşlarının ağzından anlatılması etkili oldu. Yapmış olduğumuz sunumlar çok beğenildi. Değişik engelli gurubunda ki arkadaşlarımızın,  yapmış olduğu sunumlarla, sakatlanma sebepleri, engellilerimizin ağzından birebir sunum yaparak çocuklarımızın sakat kalmamalarını, aynı zamanda engelli arkadaşlarımızın sıkıntılarını, geleceğin büyüklerine anlatıp, kendilerini ifade edebildiler” dedi.  
 

ENGELSİZ DÜNYA İÇİN

Amaçlarının engellilerin sorunlarını ifade edebilmek olduğunu söyleyen Çetinkaya “İki taraflı bu sunumlarla, engellilerin sorunlarını anlatabilmek, ayrıca insanımızın yani engelli adaylarının yaşamlarındaki safhalarında, sakat kalmalarını önlemek ve sakat bir çocuğa sahip olmamaları için bilinçlenmelerini sağlamak istiyoruz. Çünkü sakat bir bireye sahip olmak, hem aile yaşantısına hem de sosyal çevreye büyük maddi ve manevi yük oluşturmaktadır” dedi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10