Karayalçın, “Ortak hareket edilmeli”

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Murat Karayalçın, CHP Tekirdağ İl ve İlçe Örgütü tarafından organize edilen toplantıda yeni Büyükşehir yasası ve kentsel dönüşüm sistemi hakkında açıkla

Tekirdağ 3.12.2012 01:36:00 0
Karayalçın, “Ortak hareket edilmeli”

 Çerkezköy Haber - Tekirdağ Belediyesi Kültür Merkezi’nde önceki gün gerçekleştirilen toplantının açılış konuşması CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık tarafından yapıldı.

 

HER YÖNÜ İLE ELE ALINMALI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ve Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü’nün de görüşlerini aktardığı toplantıda konuşan Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, kentsel dönüşüm sisteminin eski binaları yıkıp yerine yeni bina yapmak olarak algılanmaması gerektiğini belirterek, “Kentsel dönüşüm uygulanması, şehrimizin her yönü ile ele alınarak değerlendirilmesi gereken bir konudur” dedi.
 
 

TECRÜBELERİNİ AKTARDI

Konuşmaların ardından kürsüye gelen CHP Parti Meclis Üyesi Murat Karayalçın, toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanlığı tecrübelerini aktardı. Yeni Büyükşehir yasası ve kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Karayalçın, Büyükşehir yasasında önemli yanlışların yapıldığını belirterek, “Şehrin bütününe hizmet verecek olan bir yapı, belediye olarak algılanamaz” dedi.
 
 

2 ŞEY ÇOK ÖNEMLİ

Kentsel dönüşüm konusunda da açıklamalarda bulunan Murat Karayalçın, kentsel dönüşüm için 2 şeyin son derece önemli olduğunu belirterek, “Birincisi belediye ile halkın ortak hareket etmesi ve projede birlikte yer alması, diğeri de özel finansman kaynakların harekete geçirilmesidir. Biz Ankara’da uyguladığımız Dikmen Vadisi ve Portakal Çiçeği Vadisi projelerinde bu iki kıstas ile başarılı olduk” dedi. Toplantı sonunda Karayalçın’a gençlik kolları tarafından çiçek takdim edildi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10