Aydınlık gelecek için el ele!

Cumhuriyet Halk Partili Kadınlar, dostluk, barış ve dayanışma yemeğinde bir araya geldi. Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanlığının organize ettiği toplantıda, ülkenin karanlık düşün

Çerkezköy 3.12.2012 02:12:00 0
Aydınlık gelecek için el ele!

 Çerkezköy Haber - CHP Kadın Kolları Başkanlığı tarafından organize edilmiş olan dostluk, barış ve dayanışma yemeği dün saat 13.00’da Güneşler Otel’de gerçekleştirildi.

 

PARTİ BAYRAĞINI DAHA YUKARILARA TAŞIYACAĞIZ

Parti bayrağını daha ileri bir seviyeye taşımak adına düzenledikleri toplantının, aynı zamanda birlik ve beraberliğin bir sembolü olduğunu ifade eden CHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan, “Aynı amaç ve idealle bizlerin buraya toplanmış olması, partimizin gelecek günlerde, çok daha başarılı bir şekilde ülkemiz genelinde temsil edileceğinin bir işaretidir. Düzenlemiş olduğumuz toplantının amacı, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek, konuşup kaynaşmak, sizlerin önerilerini değerlendirerek, partimizin bayrağını daha yukarılara çekmektir” dedi.
 

ŞEHİT HABERLERİ KULAKLARIMIZDAN EKSİK OLMAZ OLDU

Toplantıda konuşan Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Erzincanlı da, son zamanlarda ülke genelinde kadına yönelik şiddetin arttığına dikkat çekerek, “Ülkemizde kadına seçme ve seçilme hakkının yanı sıra verilmiş olan hak ve özgürlükler, Avrupa ülkelerinde dahi yoktu. Fakat bugün, kadınımızın getirildiği nokta içler acısıdır. Kadına yönelik uygulanmakta olan baskı ve şiddet her geçen gün tırmanmakta, öğretmenlerimizin hakları verilmemekte, çok verimli olan topraklarımıza termik santraller kurularak tarım yapılmaz duruma getirilmektedir. Ülkemizde bu iktidar öncesinde ihracat yapılırken bu gün birçok ürünü ve maddeyi ithal eder duruma geldik. Şehit haberleri kulaklarımızdan eksik olmaz oldu” dedi. 
 
 

OMUZ OMUZA ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ

Dış ilişkilerde de, ülkemiz her geçen gün bir çıkmaza sürüklendiğini iddia eden Hülya Erzincanlı “Yanı başımızda bulunan Suriye ateş topuna dönmüş ve ülkemiz bundan azami derecede etkilenmektedir. Komşularımızla aramızda her geçen gün problemler artmakta, gerilim tırmanmaktadır.  Okul kıyafetlerine kadar yapılan değişikliklerle, insanımızın arasında sınıf farklılıkları oluşturulmaya çalışılmaktadır. Sorunları çözmek yerine sorun üreten bir hükümet işbaşındadır. Milli bayramlarımız ve kurtuluş günlerimiz artık kutlanamamaktadır. Yasaklar bununla da bitmemektedir. Atatürk İlkelerine kadar yasaklar genişletilmiş bir vaziyettedir. Bu yasak ve olumsuz uygulamaları ortadan kaldırmak için hep birlikte omuz omuza çalışmak zorundayız” dedi.
 

KADINLARIMIZ ÜLKEMİZİN GÜCÜDÜR

Çerkezköy Kadın Kolları Başkanlığının düzenlediği birlik, beraberlik toplantısına daha sonra Tekirdağ milletvekili Candan Yüceer’in konuşmaları damgasını vurdu. Ülkenin kurtuluşunun kadınların birlik ve beraberliği neticesinde gerçekleşebileceğini ifade eden Yüceer, “Kadınlarımız ülkemizin gücüdür, inancıdır ve en önemli yapıtaşıdır. Kurtuluş Savaşı’nda, bağımsızlık mücadelesi vermiş olduğumuz yıllarda, Türk erkeğinin yanında olan kadınlarımız, bu günde aynı misyonu üstlenmek zorundadır. Söz konusu olan, ülkemiz ve toplumsal değerlerimiz olunca,  dün büyüklerimizin gerçekleştirmiş oldukları Mili Mücadele ruhunun bir benzerini de bizler bu gün icra etmek zorundayız. Ülkemiz, bulunduğu konumdan geriye götürülmektedir” dedi.
 

KADINLAR DAHA UZLAŞMACIDIR

Kadınların daha uzlaşmacı olduğunu anımsatan Yüceer, “Ana olması nedeni ile kadınlar, erkeklerden daha işbirlikçi ve daha uzlaşmacıdırlar. Çocuklarımız için, geleceğimiz için, çok daha aktif olmak zorundayız. Kardeş, abla ilişkisi içerisinde bir mücadele gerçekleştirmek zorundayız. CHP, kadına sözde değil, özde değer veren partidir. Diğer partiler, seçim zamanlarında kadınları koşturup, seçim sonrasında unuturlarken bizim partimiz her aktivitede kadınları ön planda tutmaktadır” dedi.
 

ONURLU MÜCADELENİN AKTÖRLERİSİNİZ

Programa katılan Tekirdağ milletvekili Emre Köprülü de, toplantıda bu kadar çok kadının olmasının, gelecek açısında ümit vaat ettiğini ifade etti. Köprülü “Özellikle partimize mensup olan kadınlarımızı bir araya getirmek adına bu toplantıyı düzenleyen CHP Çerkezköy Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan’a teşekkür ediyorum. Bu toplantılarda katılımın yoğunluğu bana şevk vermektedir. Bu kalabalık toplantılar, bende CHP’nin iktidar olacağı kanaatini uyandırmaktadır. İnançla, şevkle iktidara yürüyüşün bir yansımasıdır. Kadınlar toplumumuzun büyük bir kitlesidir. Geleceğe inançla bakmamızın garantisi kadınlarımızdır” dedi.
 
 

KADINLAR YOL ARKADAŞLARIMIZDIR

Kadının,  sadece çocuk doğuran kişi olmadığını ifade eden Köprülü “Kadınlarımız, Kurtuluş Savaşında onurlu mücadelenin en önemli aktörlerindendi. Cephede nasırlı elleriyle, aydınlık Türkiye’nin kurulmasında, erkekler kadar aktif olmuşlardır. O kadınlar, Atatürk’e inanan ve onun ilkelerine sahip çıkan kadınlardı. İşte o kadınların dün icra etmiş oldukları görevin bir değişiğini sizler, Mustafa Kemalin İlkelerine bağlı kalmakla sergilemektesiniz.  Siz Vatanperver ve aydın kadınların,  vekili olarak aranızda bulunmaktan ve aynı amaç için çalışmaktan onur duyuyorum. Bu salonda Tekirdağ’ın dokuz ilçesinin temsilcilerini görüyorum. Tekirdağ büyük şehir oldu,  ele ele, omuz omuza daha çok birlik ve beraberlik sergileyerek Tekirdağ’da sesimizi çıkarmalı, var olduğumuzu ispatlamalıyız. Kadınlar bu mücadelenin ortasında olmak zorundadır. Çünkü kadınlarımız tuttuklarını koparan ve sonuna kadar kararlılık gösteren yol arkadaşlarımızdır” dedi
 

KATILIM YOĞUN OLDU

Dostluk, Barış ve Dayanışma Yemeği’ne CHP Tekirdağ milletvekilleri Candan Yüceer ve Emre Köprülü, Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Erzincanlı, Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan, Malkara Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Kurban, Çerkezköy Kadın Kolları üyeleri Nevin Şentürk, Nevriye Kahraman, Emine Canan, Muratlı Kadın Kolları Başkanı Güler Aktaş ile Çorlu, Hayrabolu, Marmara Ereğlisi ve Saray ilçeleri kadın kolları temsilcileri katıldı.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10