TAYAD aileleri Efeoğlu’nu aradı

Yaklaşık bir yıl önce Ayhan Çarkın’ın yer gösterdiği ve kazı yapılan bölgede Tutuklu Hükümlü Aileleri Derneği (TAYAD) tarafından kazı çalışması yapıldı. TAYAD'lı aileler, gÃ?

Çerkezköy 3.12.2012 02:25:00 0
TAYAD aileleri Efeoğlu’nu aradı

 Çerkezköy Haber - Yaklaşık 72 kişiden oluşan ve 2 otobüsle birlikte Çerkezköy Kuşbahçe mevkiine gelen TAYAD'lı aileler, hukuki girişimlerinden bir sonuç alamayınca, gözaltında kaybedilen Ayhan Efeoğlu'nun mezarını kendileri aramaya koyuldu.  

 

ÖNCEKİ ARAMA YÜZEYSEL YAPILDI

Önceki gün sabah saatlerinde İstanbul'dan yola çıkan TAYAD'lı aileler, Kuşbahçe mevkiine gelerek daha önce eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın'ın gösterdiği alanlarda izinsiz arama yaptılar. Önceki aramanın yüzeysel yapıldığını düşünen yaklaşık 70 kişilik grup basın açıklamasının ardından, sağanak yağış altında, kendi olanaklarıyla, 3 farklı noktada kazı çalışması yaptılar. Avukat Taylan Tanay, kazı sırasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, daha önce Ayhan Çarkın'ın göstermesiyle yapılan kazı çalışmalarını eleştirdi. "Çeşitli hukuki girişimlerde bulunduk. Ama sonuç alamadık. Bu nedenle biz kendi ellerimizle, kendi olanaklarımızla mezarlarımızı arıyoruz" dedi. 
 

OLAY YERİ KORDON ALTINA ALINDI

Kazıların devam ettiği sırada Çerkezköy Cumhuriyet Savcıları Mikail Demirci ve Yusuf Sağlam ile Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak da olay yerine geldi. TAYAD’lı aileler kazıda bulduklarını iddia ettikleri 4 kemik parçası ve 1 hırkayı Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığına teslim etti. Cumhuriyet Savcılarının talimatı ile kordon altına alınan olay yerinde kazı çalışmaları genişletildi. İlerleyen saatlerde Jandarma ekipleri de olay yerine intikal etti. Kazı çalışması daha sonra savcılık talimatıyla polis ekipleri tarafından yapılmaya başlandı.
 

ELİ HAVADA KALDI

Ayhan Efeoğlu’nun cesedini aramak için kazı yapan grubun yanına gelen Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, dernek avukatı Taylan Tayan’a nasıl yardımcı olabileceklerini sorarak elini uzattı. Avukat Tayan’dan ‘gerek yok’ şeklinde cevap alan Kocabıçak’ın eli havada kaldı. Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen Çerkezköy Cumhuriyet Savcıları Yusuf Sağlam ve Mikail Demirci de olay yerine gelerek kazı sırasında bulunduğu iddia edilen hırka, terlik ve kemik olduğu sanılan 4 parçaya el koydu. Cumhuriyet Savcılarının talimatı ile arama çalışmaları genişletildi.
 

AYHAN EFEOĞLU NEREDE

Kayıpları bulana kadar susmayacaklarını ifade eden TAYAD’lı aileler, “1 yıl önce kaybedilen Ayhan Efeoğlu nerede, açıklansın diye soruyuz. Bu taleple her hafta Cuma günü Taksim Meydanı’ndan Galatasaray Lisesi önüne yürüyoruz. Bugüne kadar her hafta kesintisiz olarak, kaybedilen evlatlarımızın nerede olduğunu sorduk ve katillerin cezalandırılmasını istedik. Bunun için bildiriler dağıttık, açlık grevleri yaptık. Halkımıza AK Parti’nin kayıplarıyla ilgili politikasının gerçek yüzünü gösterdik. En önemlisi de evlatlarımız için adalet istedik” dedi.
 

DEVLET, ÇARKI’I BİR KENARA İTTİ

Kontrgerilla’nın eski tetikçilerinden Ayhan Çarkın’ın, geçtiğimiz yıl yaptığı itiraflarda kaybolan kişiler hakkında bilgi verdiğini ifade eden TAYAD’lı aileler, “Ayhan Çarkın, kendi hesaplarında itiraflarda bulunmuştu, çünkü onu tetikçi olarak kullanan devlet artık onu bir kenara itmişti. Biz, yıllardır kayıplarımızı ararken katledenin devlet olduğunu anlatıyorduk. İşte Ayhan Çarkın’ın itirafları da bu anlattıklarımızı teyit ediyordu. Ayhan Çarkın itiraflarında Ayhan Efeoğlu’nu şubede gördüğünü ve ceset torbası içinde taşıyarak Trakya taraflarında gömdüklerini söylemiştir” denildi.
 

FAŞİZMİN KÖR ÇUKURLARINDA BIRAKYACAĞIZ

“Gerekirse kendi ellerimizle kazanacağız” diyen TAYAD’lı aileler, “İşte bugün burada bunun için toplandık. Evlatlarımızı gerekirse karış karşı kendi ellerimizle arayacak ve eninde sonunda mutlaka bulacağız. Bugün kayıplarımızı aramaktan asla vazgeçmeyeceğimizi haykırmak için de buradayız. Küba’nın kurtuluşu ile mücadele etmiş ve dünya halklarının mücadelesinin simgelerinden biri olan CHE’ yi yoldaşları tam 30 yıl aradı ve sonunda buldular. Bizler de Ali Yıldız’ı toplu mezardan nasıl çıkardıysak, Güler Zere’yi zulmün elinden nasıl çekip aldıysak, kayıplarımızı da faşizmin kör çukurlarında bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.
 

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Havanın kararması üzerine Çerkezköy Cumhuriyet Savcıları’nın talimatıyla arama çalışmalarının yapıldığı ormanlık alan jeneratörler kurularak aydınlatıldı. Kazı çalışmalarında herhangi bir bulguya rastlanmayınca çalışmalar sonlandırıldı. Kazı çalışmalarının ardından el konulan ve Kuşbahçe Mevkiinde bulunduğu öne sürülen hırka, terlik ve kemik parçalarıyla ilgili olarak 3 TAYAD üyesinin savcılık tarafından ifadelerine başvuruldu. TAYAD aileleri daha sonra geldikleri otobüslere binerek Çerkezköy’den ayrıldı. Savcılık konuyla ilgili soruşturma başlattı.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10