Acımak yerine imkan sunmak gerekir

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Kadın Kolları Başkanlığı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, dün saat 15.00’da Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’ni ziyaret etti.

Çerkezköy 3.12.2012 22:34:00 0
Acımak yerine imkan sunmak gerekir
ACIMAK YERİNE HİZMET
CHP’li kadınların gerçekleştirmiş olduğu ziyarete, Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan, Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeleri Nacide Demir, Nevriye Kahraman, Zehra Gürgen, Nevin Şentürk, Emine Canan ve Sevilay Çalışkan katıldı. Bedensel ve zihinsel engelli vatandaşların daha rahat ve daha özgür bir hayat seviyesine ulaştırılmaları gerektiğini ifade eden Şayka Çalışkan, “Toplumumuzun bir parçası olan engelli kardeşlerimizin yaşadığı her alan, onların rahat bir şekilde hareket etmelerine imkân tanımalıdır. Gerek devlet, gerekse siyası partiler ve yerel yönetim birimleri acımak yerine onların ihtiyaçlarını gidererek,  daha rahat, özgür ve eğitimli bir şekilde hayatlarını sürdürmelerini sağlamalıdır. Bunun gerçekleşmesi için, kim ne yapabiliyorsa, onu ortaya koymalıdır. Acımadan ziyade sakatlar için imkânlar oluşturulmalıdır” dedi.
 
 

MÜCADELEMİZ YILLARDIR SÜRÜYOR

CHP Kadın Kolları’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya, sakat insanlara, bir yönü ile bakmanın yanlış olacağını söyledi. Çetinkaya, “Her türlü sakat insanı bünyesinde barındıran derneğimiz, yıllardır bir mücadelenin içerisinde oldu. Mücadelemiz, sadece bu günü kurtarmak adına değil, yarınların ihtiyacına cevap verecek şekilde olmuştur. Yeni dernek binamızın planı dahi aynı şekilde gelecek günlerde yaşanabilecek sıkıntılar göz önünde bulundurularak çizilmiştir. Bir basamak merdiveni dahi olmayan dernek binamız, sadece bedensel engeliler değil, zihinsel engelliler ve otizm gurubu engellilerimizin de barınabileceği şekilde tasarlanmıştır. Bunun yanında kimsesiz engellilerimizin de burada kalabilmelerine yönelik planlar da yapılmıştır. Bütün bunlar dernek olabilmemizin avantajlarıdır. Yani bir yönü ile değil, her yönü ile sakat insanlarımızın hayata dair değerlendirilmeleri gerekiyor” dedi.
 
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10