Bin 200 vatandaş HGS aldı

Ücretli geçiş yapılan otoyol ve köprülerde kuyrukların önlenmesi, vatandaşların hizmeti en kısa sürede ve ucuz şekilde alabilmesini sağlamak amacıyla OGS ve KGS'ye alternatif olarak çıkarılan HızlÄ

Çerkezköy 6.12.2012 21:08:00 0
Bin 200 vatandaş HGS aldı

 Çerkezköy Haber - PTT Genel Müdürlüğü ile Karayolları Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında paralı geçiş yapılan oto yollardaki gişelerde oluşan kuyrukların önlenmesi ve vatandaşların en kısa sürede ve en ucuz şekilde hizmet alabilmelerini temin edebilmek için OGS ile KGS’ye alternatif olarak HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) hizmeti verilmeye başlandı.

 

1200 HGS SATTIK

 Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çerkezköy PTT Müdürü Ali Arslan “Çerkezköy PTT Müdürlüğü olarak geçtiğimiz aylarda satmaya başladığımız etiketlerimiz son derece memnuniyetle karşılanırken, HGS oldukça talep gördü. Şuana kadar toplamda 1200’e yakın HGS etiketi sattık” dedi.  

 

“CAMA YAPIŞTIRIYORLAR”

HGS’de beş tür etiketleri olduğunu belirten Arslan “Etiketlerimizi iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm araçların camına yapıştırılması HGS yazan tarafı sürücüye bakacak şekilde olmalıdır. İkinci kısım araç ruhsatına yapıştırılacaktır. HGS ücretlerinin fiyatları 5 TL’dir. Ancak araçları beş grupta toparlıyoruz. Birinci sınıf araçlar için 30 TL yükleme yapılması gerekiyor. İkinci grup araçlar için 37, üçüncü grup araçlar için 53, dördüncü grup araçlar için  67, beşinci grup araçlar için 81 TL yüklenmesi gerekiyor. Bunlar yükleme ücretleridir. Etiket ücreti sadece 5 TL’dir” ifadelerini kullandı.

 

HGS DAHA RAHAT

 HGS’nin trafiğin rahatlaması açısından iyi olacağını ifade eden PTT Müdürü Ali Arslan, “Araç ve sürücü bilgilerinin yer aldığı HGS, radyo frekansı ile çalışacak, ruhsat sahibinin imzası olmadan ise satın alınamayacak. Bu nedenle şirket araçları için satın alacakların ruhsat sahibinin imzasını alması gerekiyor” diye konuştu. Haber Merkezi  


0282 726 91 91
0282 747 65 10