Tekirdağ, Marmara’nın parlayan yıldızı olacak

Akdeniz Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut, Tekirdağ’ın büyükşehir olmasıyla ilgili olarak, 'Tekirdağ’ın önü açılacak, daha hızlı ve kontroll

Tekirdağ 7.12.2012 19:51:00 0
Tekirdağ, Marmara’nın parlayan yıldızı olacak

 Çerkezköy Haber - 12 Kasım tarihinde, TBMM tarafından kabul edilen Büyükşehir Yasası’nın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlandığını ifade eden AK Parti Tekirdağ Milletvekili Zİyaeddin Akbulut, “Yasanın onaylanmasıyla birlikte Tekirdağ’ın da aralarında bulunduğu 13 il büyükşehir statüsüne kavuştu. Tekirdağ büyükşehir olmasıyla birlikte birçok kazanım elde edecek. “6360 Sayılı Büyükşehir Yasası, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi. Öncelikle başta Tekirdağ’ımız olmak üzere 13 ilimize, ülkemize hayırlı olsun diyorum” dedi.

 

MODERN VE PLANLI BİR ŞEKİLDE GELİŞECEK

Tekirdağ’ın büyükşehir statüsü kazanmasıyla bütçeden aldığı payın artacağını, gerek yetki, gerekse sosyal ve ekonomik anlamda daha global düşünme, daha büyük proje ve hizmetler üretme imkanına kavuşacağını ifade eden Akbulut “Hepsinden önemlisi Tekirdağ, bir bütün olarak yönetileceğinden daha modern ve planlı bir şekilde gelişmesi sağlanmış olacaktır. Bu itibarla büyükşehir statüsünü, Tekirdağ’ın gelişmesi, daha sağlıklı ve planlı büyümesi, ekonomik olarak daha fazla güçlenmesi adına bir milat, bir dönüm noktası olarak görüyorum. Büyükşehir statüsünün getirmiş olduğu bütünlük çerçevesinde, başta imar olmak üzere birçok alanda Tekirdağ’ın önü açılacak, daha hızlı ve kontrollü bir şekilde tek elden büyüyecektir” dedi. Akbulut, Tekirdağ’ın büyükşehir statüsüne kavuşmasında başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10