Büyükşehir belediyesini alacağız

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez ve CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin 2014’te yapılacak yerel seçimlerde CHP’nin Kapaklı, Çerkezköy ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesini

Çerkezköy 7.12.2012 19:52:00 0
Büyükşehir belediyesini alacağız

 Çerkezköy Haber – Tekirdağ’ın da aralarında bulunduğu 13 ilin büyükşehir, Kapaklı’nın da ilçe olmasının öngören Büyükşehir Yasası’nın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin ve CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, partinin Çerkezköy teşkilatında bir araya geldi.  

 

HEDEF KAPAKLI VE BÜYÜKŞEHİR

Kapaklı’nın ilçe olmasını değerlendiren CHP Kapaklı belde Başkanı Kenan Seçkin, bundan sonra çalışmalara hız vereceklerini söyledi. Seçkin, en önemli amaçlarının Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni ve Kapaklı Belediyesi’ni kazanmak olduğunu söyledi. CHP İlçe Teşkilatı olarak yönetimlerini, ilçe olma öngörüsü ışığında oluşturduklarını ifade eden Seçkin, kadrolarını geniş tuttuklarını belirterek “Mevcut teşkilat binamız şuan için işimizi görüyor fakat ilerleyen zamanlarda yetersiz kalacaktır. Bu nedenle bir yandan parti içi faaliyetlerimize devam ederken bir yandan da yeni ve daha geniş bir teşkilat binası bulmak adına arayışlarımız devam edecek” dedi. 
 

ÜYE SAYISI ARTTI

Kapaklı’da 3 buçuk yıldır teşkilat başkanlığı görevini yürüttüğünü anımsatan Seçkin, göreve ilk geldiği yıllarda CHP’nin Kapaklı’daki üye sayısının yaklaşık 400 olduğunu, 3 yıl içinde nüfusun artması ve parti tarafından yürütülen çalışmalarla üye sayısının bin 200’lere ulaştığını söyledi. CHP’de gönüllülüğün esas olduğunu ifade eden Seçkin Kapaklı’nın ilçe olması için 1.5 yıllık bir çalışma yürüttüklerini belirterek, bu çalışmalara katkı sağlayan tüm siyasi parti temsilcilerine ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya da teşekkür etti.
 

OYLAR KAPAKLI’YA YANSIYACAK

Parti içi çalışmaların artarak devam edeceğini söyleyen Seçkin, “Yönetim Kurulumuzda 2 seçim geçirmiş tecrübeli arkadaşlarımız var. Büyükşehir oluşumu kapsamında köyler de Kapaklı’ya bağlandı. Köylerimizin yüzde 80’i CHP’lidir” diyerek köylerden gelen ve Çerkezköy’e yansıyan oyların bundan sonra Kapaklı’ya yansıyacağını söyledi.
 

EĞİTİM İLK SIRADA

Yeni ilçe olan Kapaklı’nın acilen giderilmesi gereken sorunların başında eğitim sorununun geldiğini söyleyen Seçkin “Kapaklı Türkiye’nin en çok göç alan bölgelerinden biri. Mevcut durumda Kapaklımızda eğitim sıkıntısı en büyük sorundur. İlçemizde okul eksikliği mevcut. Liselerimizde geçtiğimiz yılki sınıf ortalaması 70 öğrenciyi buldu. İlçemizde ilk olarak eğitim sıkıntısının çözüme kavuşturulması gerekiyor” dedi.
 

İHTİYAÇLARIN FARKINDAYIZ

Şehir içi ulaşımı rahatlatmak adına çevre yolunun da devreye alınması gerektiğini ifade eden Seçkin, “CHP olarak Kapaklı’nın ihtiyaçlarının farkındayız. Büyükşehir ve Kapaklı’yı seçimlerde alarak, bölge halkının hak ettiği çalışmaları yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” ifadesini kullandı.
 

BELDE VE KÖYLERİN KAPATILMASI BİZİ ÜZDÜ

Kapaklı’nın ilçe olmasından memnuniyet duyduklarını ifade eden Seçkin “Fakat belde ve köylerin kapatılması bizi üzdü. Partimiz konu hakkında ilgili mercilere itirazlarını sundu. Belde ve köylerin kapatılması kararının iptali için girişimlerini sürdürüyorlar. Kapaklı’da belde teşkilatı tabelasını da en kısa zamanda değiştirilip yerine yeni ilçe teşkilatı tabelasını asacağız” diye konuştu. 
 

İPİ GÖĞÜSLEYEN BİZ OLACAĞIZ

Kapaklı’nın ilçe olmasına çok sevindiğini belirten CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez de bundan aylar önce bunun öngörüsünü yaparak Kapaklı teşkilatının yönetim kadrosunu geniş tuttuklarını ifade ederek “Mevcut yönetim, İlçe Teşkilatı olarak görev yapabilecek kapasitededir. Büyükşehir oluşumu kapsamında CHP’nin çoğunlukta olduğu köylerin Kapaklı’ya bağlanması ve AK Parti’nin çoğunlukta olduğu Kızılpınar ve Veliköy’ün de Çerkezköy’e bağlanması bizi olumsuz etkilemeyecek. Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy’de, Kapaklı’da ve Büyükşehir’de ipi göğüsleyen parti olacak” diye konuştu. 
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10