Ben de Twitter hesabı açacağım

Altıntaş Kuyumculuk davası devam ederken, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, davada tutuklu yargılanan ve geçtiğimiz günlerde tahliye olan Eren İşcan’ın hakkındaki iddialarına cevap verdi. A

Çerkezköy 9.12.2012 19:09:00 0
Ben de Twitter hesabı açacağım

 Çerkezköy Haber - Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, önceki gün saat 11.00’da parti binasında basın açıklaması yaptı.

 

ARKADAŞLIK DIŞINDA TİCARİ İLİŞKİM YOK

Altıntaş Davası sanıklarından Eren İşcan’ın kendisine yönelttiği suçlamalarla ilgili açıklamalar yapan Mustafa Ordu, Altıntaş Kuyumculuk sahibi İsmail Altıntaş’ı 27 yıldır tanıdığını, kendisi ile arkadaşlık dışında herhangi bir ticari ilişkisinin olmadığını belirtti. Diğer işadamları ile nasıl bir hukuku varsa, İsmail Altıntaş ile de öyle bir hukukunun olduğunu söyleyen Ordu, “Kuyumcu dükkânını boşaltanların iddiaları nedeni ile bu açıklamayı yapmak zorunda kaldım” dedi.
 

MAĞDUR OLANLAR BİZDEN YARDIM İSTEDİ

Altıntaş Davasının başlaması ile birlikte, olayda mağdur olan pek çok vatandaşın partiye gelip, altınlarını Eren İşcan ve Erkut İşcan’a teslim ettiklerini ve mağdur olduklarını söyleyerek kendisinden yardım istediğini söyleyen Ordu, bunun üzerine Kıyıköy’de ikamet eden Eren İşcan ve Erkut İşcan’ın babası Ali İşcan’ın yanına gittiklerini, insanların mağduriyeti konusunda kendisini uyardıklarını ve mağduriyetin giderilmesi gerektiğini söylediklerini belirtti. 
 

ARACILIK YAPMAMI İSTEDİ

“Ali İşcan, çocuklarının bu işi yaptığını söyledi ve konuyu kapatmak için Altıntaş’a 3 daire vermeyi teklif etti” diyen Mustafa Ordu, Ali İşcan’ın kendisinden de aracılık yapmasını istediğini iddia ederek “2 gün sonra da Saray’da ikamet eden ve aynı zamanda enişteleri olan Cavit Bey beni aradı. Altıntaş’a 6 daire verilmesini ve konunun kapatılmasını teklif etti” dedi. Telefon görüşmesinden 1 gün sonra Ali İşcan ve avukatları Cavit isimli kişinin İlçe Teşkilat Binası’nda kendisini ziyaret ettiğini iddia eden Ordu, “Teklifi burada da yinelediler. Altıntaş’a konuyu aracı olarak ilettik. Altıntaş ise dairelerin kendisine değil, mağdur olan vatandaşlara verilmesini istedi” dedi.
 

“ERKUR, ABİSİNİN ALTINLARI ALDIĞINI KABUL ETTİ”

“Ali İşcan, avukatları Cavit ve Erkut İşcan ile birlikte, Altıntaş Kuyumculuk’a gelerek aynı teklifi burada da yinelediler” iddiasında da bulunan MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Erkut İşcan’ın ağabeyi Eren İşcan’ın altınları çaldığını kabul ettiğini iddia ederek “Konunun kapatılması için de Altıntaşlar’a Tepe Emlak konutlarından 6 daire teklifinde bulundu. Eren İşcan mahkemede Altıntaşlar ile Çerkezköy Belediyesi arasında bir arsa meselesi yüzünden sorunlar çıktığı şeklinde ifade verdi. İşcan’ın iddiasına göre Altıntaşlar tarafından Çerkezköy’de bir bilirkişiye 300 bin TL, Çorlu’da bir bilirkişiye de 350 bin TL verilmesi için aracılık yapmışım. Ayrıca Belediye Başkanı Ali Ertem’in aleyhine konuşmam için de bana 68 bin TL verilmiş. Bu iddialar üzerine ben de hayatımda içki kullanmadığım halde ‘Belki de içkiliydim’ dedim. Şimdi onlara soruyorum. Bu yönlendirmeler kim tarafından yapılıyor? Bizim ismimiz neden bu olaya karıştı?” şeklinde konuştu.
 

MUSTAFA ORDU’NUN M’Sİ DAHİ GEÇMİYOR

Altıntaş Kuyumculuk hesap defterinde Mustafa Ordu’nun M’sinin dahi geçmediğini ifade eden Ordu konuşmasının şöyle sürdürdü: “Ayrıca defterde 300 bin ya da 350 bin TL’lik bir toplu ödeme de kayıtlı değil. Eren İşcan’ın yaptığı, denize düşüp yılana sarılmak. Yılanlar da bunu fırsat bilip karalama kampanyalarına başladı”
 

ERTEM’E TEŞEKKÜR ETTİ

Ali Ertem’in, Beytülmal’a ihanet edildiği gerekçesi ile konuya müdahil olacağı şeklindeki ifadelerine de değinen Mustafa Ordu “Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e sağduyulu davranması nedeni ile teşekkür ediyorum. Kendisi Beytülmal’a ihanet edildiği gerekçesi ile konuya müdahil olacakmış. Bizim kendileri aleyhinde Beytülmal’ı birilerine peşkeş çektikleri için muhalefet yaptığımız gibi şimdi de kendileri konuya müdahil oluyorlar” dedi.
 

BİZİM OLMADIĞIMIZ ALANLARI TERCİH EDİYOR

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in kendisine twitter’dan cevap verdiğini anımsatan Ordu, “Başkan Ali Ertem, son zamanlarda sürekli Twitter’den açıklama yapıyor. Bizim olmadığımız alanları tercih ediyor. En kısa zamanda ben de bir Twitter hesabı açacağım” ifadesini kullandı. 
 

JOKER HAKKI TANIDIM

Belediye Başkanı Ali Ertem ile Eren-Erkut İşcan’ın babası Ali İşcan’ın bazı ortak özellikleri olduğunu ifade eden Ordu, şimdi ikisinin de villası ve jeepi olduğunu ifade ederek “2000 yılında pazar parası dahi bulmakta zorlanan bu arkadaşlar şimdi varlık içindeler. Oturup konuşsunlar. Kendilerine cevap hakkı doğdu. Adli makamlar da aşağıda. Onalara açıklama yapmaları için joker hakkı tanıdım. Halka sorabilirler. Sorduğum soruları yarıya indirebilirler. Yaverlerine de sorabilirler” dedi.
 

DOĞRU SÖYLÜYORLARSA NEDEN DAİRE TEKLİF ETTİLER

Ali Ertem’in Twitter hesabından çalışma arkadaşları hakkında açıklamalarda bulunduğunu da anımsatan Ordu şunları söyledi: “Ali Ertem onların eline su dahi dökemez. Eğer Altıntaşlar bana danışmanlık hakkı verirse ya da beni şahit gösterirlerse gereken her şeyi söylerim. Eğer İşcan’lar doğru söylüyorlarsa neden Altıntaşlar’a 6 daire teklifinde bulundular?”
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10